Лайм

Як приготувати картоплю з грибами в духовці: детальний рецепт

Це простіше простого

Після напруженого робочого дня часто немає часу і сил на складні багатокомпонентні страви. І якщо ви вже пробували робити вдома ліниві вечері, доповніть своє меню картоплею з грибами. theLime ділиться з вами докладним рецептом цієї страви.

Інгредієнти: картопля (800 г), шампіньйони (300 г), перець болгарський (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.), коріандр мелений (0,5 ч. л.), перець чорний мелений (0,5 ч. л.), часник (3 зубчики), вода (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю ретельно миємо під проточною водою. Для цього можна використовувати спеціальну щітку, губку або зробити це вручну. Після цього картоплю розрізаємо на дольки.

Гриби миємо під водою, зрізаємо темні плями на ніжках і на капелюшку, а також місце старого зрізу. Якщо печериці великі, їх можна порізати навпіл. Болгарський перець миємо під проточною водою, видаляємо насіння і ріжемо смужками.

Змішуємо в великій мисці картоплю, гриби, перець, додаємо рослинну олію, мелений перець, сіль, коріандр. Ретельно перемішуємо овочі зі спеціями.

Форму для запікання необхідно скропити рослинною олією і за допомогою силіконового пензлика розмазати її по всій поверхні. Перекладаємо овочі в форму, накриваємо їх фольгою. Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180-200°С 40-45 хвилин.

Також до картоплі з грибами можна приготувати часникову заправку.

Часник миєму, чистимо і пропускаємо через прес.

Змішуємо пару столових ложок води і часник, поливаємо цією сумішшю картоплю після запікання або за 5 хвилин до кінця готування. Також картоплю можна посипати тертим сиром.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні