Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити свій сніданок, а звичні омлет або вівсянка вже порядком набридли, радимо вам спробувати зробити ліниві вареники. Ця страва знайома кожному, хто колись ходив у дитячий садок. theLime ділиться з вами докладним рецептом їх приготування.
Інгредієнти: сир (200 г), яйця (1 шт.), цукор (2 ч. л.), борошно (3 ст. л.), сіль.
Приготування:
Беремо глибоку миску, викладаємо в неї сир, розбиваємо яйце, додаємо сіль і цукор за смаком.
Порада: Найкраще брати сир з високим відсотком жирності.
Перемішуємо сир і яйця до однорідної маси.
Додаємо в тісто борошно - по 1 ложці.
Порада: Додавайте борошно поступово, ретельно перемішуючи тісто після кожного додавання.
Замішуємо тісто.
Порада: Якщо ваш сир дуже вологий, можна додати ще трохи борошна.
Тепер приступаємо до формування лінивих вареників.
Порада: Стіл або робочу поверхню присипте борошном.
Беремо порцію тіста, обвалюємо її в борошні та скочуємо у вигляді довгої ковбаски - шириною 2-3 см.
Ріжемо ковбаску на смужки шириною близько 1 см.
Порада: Спробуйте різати трохи навскоси, щоб виходили акуратні ромбики.
У невеликій каструлі підігріваємо воду, доводимо її до кипіння і солимо.
Кидаємо в киплячу воду порцію вареників, але не багато - так як вони можуть злипнутися.
Порада: Перемішайте вареники, щоб вони не прилипли до дна.
Після того, як вареники спливуть, проварюємо їх близько 1-2 хвилин і відразу ж дістаємо, інакше вони розлізуться.
Зливаємо воду, викладаємо вареники на тарілку. Можна подавати зі сметаною, ягодами, згущеним молоком або джемом.
Порада: Частину тіста, що залишилася, можна порізати на шматочки і заморозити в морозилці. Так ви зможете приготувати сніданок за лічені хвилини.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні домашні манти.
- Читайте також theLime, як зробити грибні котлети до вечері.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.