Лайм

Як приготувати ліниві вареники з сиром: детальний рецепт і поради

Порадуйте своїх близьких

Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити свій сніданок, а звичні омлет або вівсянка вже порядком набридли, радимо вам спробувати зробити ліниві вареники. Ця страва знайома кожному, хто колись ходив у дитячий садок. theLime ділиться з вами докладним рецептом їх приготування.

Інгредієнти: сир (200 г), яйця (1 шт.), цукор (2 ч. л.), борошно (3 ст. л.), сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо глибоку миску, викладаємо в неї сир, розбиваємо яйце, додаємо сіль і цукор за смаком.

Порада: Найкраще брати сир з високим відсотком жирності.

Перемішуємо сир і яйця до однорідної маси.

Додаємо в тісто борошно - по 1 ложці.

Порада: Додавайте борошно поступово, ретельно перемішуючи тісто після кожного додавання.

Замішуємо тісто.

Порада: Якщо ваш сир дуже вологий, можна додати ще трохи борошна.

Тепер приступаємо до формування лінивих вареників.

Порада: Стіл або робочу поверхню присипте борошном.

Беремо порцію тіста, обвалюємо її в борошні та скочуємо у вигляді довгої ковбаски - шириною 2-3 см.

Ріжемо ковбаску на смужки шириною близько 1 см.

Порада: Спробуйте різати трохи навскоси, щоб виходили акуратні ромбики.

У невеликій каструлі підігріваємо воду, доводимо її до кипіння і солимо.

Кидаємо в киплячу воду порцію вареників, але не багато - так як вони можуть злипнутися.

Порада: Перемішайте вареники, щоб вони не прилипли до дна.

Після того, як вареники спливуть, проварюємо їх близько 1-2 хвилин і відразу ж дістаємо, інакше вони розлізуться.

Зливаємо воду, викладаємо вареники на тарілку. Можна подавати зі сметаною, ягодами, згущеним молоком або джемом.

Порада: Частину тіста, що залишилася, можна порізати на шматочки і заморозити в морозилці. Так ви зможете приготувати сніданок за лічені хвилини.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні