Лайм

Печемо вдома кекси з ягідною начинкою: детальний рецепт до чаю

Зробити їх можна як зі свіжими, так і з замороженими ягодами

За довгу зиму чимало людей скучило не тільки за справжнім теплом, але і за смаком літа - ароматними фруктами і ягодами. І якщо вам набридло постійно робити шарлотку з яблуками, пропонуємо поекспериментувати. theLime підібрав для вас рецепт соковитих кексів із ягодами, які точно піднімуть настрій.

Інгредієнти: яйця (2 шт.), цукор (130 г), ванілін або ванільний цукор (1 пакетик), молоко (250 мл), олія рослинна (80 мл), розпушувач (1 ч. л.), борошно пшеничне (320 г), ягоди (200 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і ванілін. Ретельно збиваємо вінчиком або міксером до повного розчинення цукру. Додаємо молоко кімнатної температури і рослинну олію. Продовжуємо перемішувати.

До окремої посудини просіюємо через сито борошно та розпушувач. Потім додаємо просіяне борошно до рідких інгредієнтів, перемішуємо до однорідної маси.

Для начинки підійдуть будь-які ягоди - як свіжі, так і заморожені. Якщо вони свіжі, тоді великі ягоди (наприклад, полуницю) слід порізати на шматочки. Якщо - заморожені (наприклад, журавлину, малину, вишню) - обвалюємо у борошні або крохмалі, щоб вони не дали зайву воду і ефект непропеченого тіста.

Беремо формочки для кексів (силіконові або з щільного пергаменту) і викладаємо 1 ст. л. тіста, потім трохи начинки, а зверху знову трохи тіста. Формочки повинні бути заповнені не до кінця - з урахуванням того, що кекси будуть підніматися.

Розігріваємо духовку до 200°С і випікаємо кекси 20-30 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки. Після того, як вони пропеклися, даємо їм охолонути і виймаємо з формочок.

Зверху кекси можна прикрасити цукровою пудрою, розтопленим шоколадом або глазур'ю.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини