Лайм

Печемо ароматні домашні вафлі на кефірі: простий рецепт до чаю

Зробити їх буде ще простіше, якщо у вас є вафельниця

Часто після важкого робочого дня хочеться розслабитися, переглядаючи фільми або серіали за чашкою чаю і якимось десертом. І якщо ви вже пробували робити домашнє печиво з вишеньками, приготуйте хрусткі вафлі. theLime ділиться з вами покроковою інструкцією, як приготувати їх.

Інгредієнти: борошно (250 г), цукор (2 ст. л.), розпушувач (1 ч. л.), сіль (щіпка), яйця (3 шт.), кефір (350 мл), масло вершкове (30 г), рослинна олія (1 ст. л.).

Також вам знадобиться електровафельниця або спеціальні форми для випічки вафель в духовці.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Спочатку просіюємо борошно з розпушувачем через сито.

Вершкове масло необхідно розтопити - зробити це можна на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

У глибоку миску виливаємо кефір, додаємо до нього розтоплене вершкове масло, сіль, рослинну олію.

В окремому посуді збиваємо вінчиком яйця з цукром. Додаємо до яєць поперемінно то борошно, то кефірну суміш, продовжуючи збивати все разом.

Форми для вафель змащуємо рослинною олією і виливаємо в них тісто.

Розігріваємо духовку до 220°C і випікаємо вафлі близько 10 хвилин. Потім перекладаємо вафлі рельєфною стороною на деко, застелене пергаментним папером, і випікаємо в духовці ще близько 5 хвилин - до золотистої скоринки.

Якщо у вас є електровафельниця, її решітки попередньо необхідно змастити маслом і випікати вафлі приблизно 4-5 хвилин. Подаємо з джемом, згущеним молоком, медом, варенням, ягодами або розтопленим шоколадом.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні