Лайм

Як приготувати вдома пасту з морепродуктами: рецепт і варіанти наповнення

Це не тільки смачна, але й корисна страва

Паста - це страва, яку полюбляють їсти і дорослі, і діти. І якщо ви вже пробували робити карбонару, поекспериментуйте з пастою і морепродуктами. theLime ділиться з вами рецептом приготування і варіантами, як її можна урізноманітнити.

Інгредієнти: паста з твердих сортів пшениці (250 г), креветки (200 г), вершки (150 мл), вершкове масло (20 г), ріпчаста цибуля (50 г), часник (2 зубчики), петрушка (20 г), сіль, мелений чорний перець, сир пармезан.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Креветки миємо під проточною водою, видаляємо голову, панцир і кишкову трубку за допомогою зубочистки. Якщо ви не знаєте, як це зробити, купіть заздалегідь очищені морепродукти. Часник і цибулю миємо, чистимо, дрібно ріжемо.

Зробимо вершково-часниковий соус, з яким будемо подавати пасту.

Ставимо на плиту сковороду, розігріваємо її з вершковим маслом. Обсмажуємо цибулю до напівпрозорого стану, а слідом кладемо часник. Додаємо очищені креветки в сковороду, обсмажуємо 2-3 хвилин, додаємо спеції за смаком. Вливаємо вершки і доводимо все разом до кипіння.

У самому кінці додаємо в соус нарізану зелень і знімаємо з плити.

В окремій каструлі кип'ятимо воду, солимо її та відварюємо пасту - приблизно 8-10 хвилин. Відкидаємо пасту на друшляк, а після цього - змішуємо з соусом.

Сир натираємо на терці. Подаємо пасту з морепродуктами і посипаємо натертим сиром.

Варіанти наповнення:

Цей рецепт можна зробити також із соєвим або сметанним соусом.

У спагетті з креветками замість вершкового соусу можна додати помідори або томатний соус.

Також можна зробити пасту зі спеціальною замороженою сумішшю "Морський коктейль", яка продається в будь-якому супермаркеті.

Або ж пасту з мідіями в томатному соусі. Мідії необхідно попередньо проварити в томатній пасті, а потім змішати з готовими спагетті.

Також можна зробити пасту з кальмарами і мідіями, а в соус додати трохи просекко.

Якщо ж ви не любите морепродукти або у вас немає бажання їх готувати, додайте до звареної пасти консервований тунець або консерви з будь-якої іншої риби на ваш смак.

Ще один варіант - приготуйте пасту з сьомгою або лососем. Для цього філе червоної риби необхідно нарізати кубиками й обсмажити на сковороді з маслом до золотавої скоринки.

Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати класичний салат Олів'є.
  • Читайте також на theLime, що таке рататуй і як його зробити в домашніх умовах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити  

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу