Паста - це страва, яку полюбляють їсти і дорослі, і діти. І якщо ви вже пробували робити карбонару, поекспериментуйте з пастою і морепродуктами. theLime ділиться з вами рецептом приготування і варіантами, як її можна урізноманітнити.
Інгредієнти: паста з твердих сортів пшениці (250 г), креветки (200 г), вершки (150 мл), вершкове масло (20 г), ріпчаста цибуля (50 г), часник (2 зубчики), петрушка (20 г), сіль, мелений чорний перець, сир пармезан.
Приготування:
Креветки миємо під проточною водою, видаляємо голову, панцир і кишкову трубку за допомогою зубочистки. Якщо ви не знаєте, як це зробити, купіть заздалегідь очищені морепродукти. Часник і цибулю миємо, чистимо, дрібно ріжемо.
Зробимо вершково-часниковий соус, з яким будемо подавати пасту.
Ставимо на плиту сковороду, розігріваємо її з вершковим маслом. Обсмажуємо цибулю до напівпрозорого стану, а слідом кладемо часник. Додаємо очищені креветки в сковороду, обсмажуємо 2-3 хвилин, додаємо спеції за смаком. Вливаємо вершки і доводимо все разом до кипіння.
У самому кінці додаємо в соус нарізану зелень і знімаємо з плити.
В окремій каструлі кип'ятимо воду, солимо її та відварюємо пасту - приблизно 8-10 хвилин. Відкидаємо пасту на друшляк, а після цього - змішуємо з соусом.
Сир натираємо на терці. Подаємо пасту з морепродуктами і посипаємо натертим сиром.
Варіанти наповнення:
Цей рецепт можна зробити також із соєвим або сметанним соусом.
У спагетті з креветками замість вершкового соусу можна додати помідори або томатний соус.
Також можна зробити пасту зі спеціальною замороженою сумішшю "Морський коктейль", яка продається в будь-якому супермаркеті.
Або ж пасту з мідіями в томатному соусі. Мідії необхідно попередньо проварити в томатній пасті, а потім змішати з готовими спагетті.
Також можна зробити пасту з кальмарами і мідіями, а в соус додати трохи просекко.
Якщо ж ви не любите морепродукти або у вас немає бажання їх готувати, додайте до звареної пасти консервований тунець або консерви з будь-якої іншої риби на ваш смак.
Ще один варіант - приготуйте пасту з сьомгою або лососем. Для цього філе червоної риби необхідно нарізати кубиками й обсмажити на сковороді з маслом до золотавої скоринки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати класичний салат Олів'є.
- Читайте також на theLime, що таке рататуй і як його зробити в домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.