Лайм

Як приготувати смачну паску в мультиварці: простий рецепт до свята

Цей рецепт зможе повторити навіть господиня-початківець

В останній тиждень перед Великоднем все господині ретельно продумують святкове меню і підбирають рецепти пасок. Якщо ви не хочете робити традиційну паску з опарою, приготуйте спрощений варіант у мультиварці. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: борошно (500-600 г), молоко (200 мл), вершкове масло (150 г), яйця (3 шт.), цукор (1-1,5 склянки), сухі дріжджі (1 пакетик - 11 г), ванільний цукор (1 пакетик), сіль (щіпка), родзинки, горіхи, цукати - за смаком.

Фото: pinterest.com

Приготування:

У невеликій ємності злегка підігріваємо молоко і висипаємо туди дріжджі, ретельно перемішуємо. Розтоплюємо вершкове масло - це можна зробити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром у піну.

Додаємо яєчну суміш, сіль, цукор і ванільний цукор у молоко з дріжджами. Збиваємо все вінчиком або за допомогою кухонного комбайна. Борошно просіваємо через сито, потім додаємо в тісто разом з розтопленим вершковим маслом. Вимішуємо тісто вручну за допомогою силіконової лопатки або в комбайні - за допомогою насадки гак.

Цукати і горіхи ріжемо, додаємо в тісто. Родзинки промиваємо, заливаємо окропом на 10-15 хвилин. Потім висушуємо на паперових рушниках. Обвалюємо родзинки в борошні або крохмалі, додаємо в тісто.

Мультиварку змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї тісто на расстойку. Включаємо режим "Розігрів" на 10 хвилин, закриваємо кришку і чекаємо близько години. За цей час тісто має піднятися. Потім включаємо режим "Випічка" і готуємо паску 1,5 години.

Збиваємо вінчиком білок 1 яйця, цукрову пудру і 1 ч. ложку соку лимона до тих пір, поки маса не стане щільною. Після цього акуратно виймаємо паску з чаші мультиварки і покриваємо білковою глазур'ю.

Зверху прикрашаємо кондитерською посипкою або декором на ваш смак.

Фото: instagram.com

  • Раніше ми розповіли, як зробити мокру паску.
  • Читайте також на theLime рецепт буженини, яку можна поставити на святковий стіл.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину