Лайм

Як приготувати домашні голубці: класичний рецепт до свят

Ця страва знайома багатьом з дитинства

Якщо ви ще не вирішили, які страви, крім традиційних великодніх пасок, поставите на святковий стіл у Світлу неділю, рекомендуємо звернути увагу на голубці. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом голубців, які з легкістю приготує навіть господиня-початківець.

Інгредієнти: капуста білокачанна (1 шт.), фарш м'ясний (500 г), помідори (300 г), рис (150 г), часник (3 зубчики), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), кріп , перець чорний мелений, сіль, рослинна олія (2 ст. л.).

Інгредієнти для соусу: бульйон (800 мл), сметана (4 ст. л.), кетчуп (3 ст. Л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Заздалегідь готуємо фарш - для класичного рецепту підійде з яловичини і свинини. Беремо велику капусту і поділяємо її на листя. Відварюємо листя в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин - поки вони не стануть м'якими. Зрізаємо потовщену частину листя біля основи, щоб легше було крутити голубці.

Цибулю і моркву чистимо, морква тремо на крупній терці, цибулю дрібно ріжемо. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і викладаємо на неї цибулю, обсмажуємо пару хвилин, потім додаємо моркву.

Рис промиваємо кілька разів до прозорої води. В окремій каструлі відварюємо промитий рис до напівготовності (близько 5-10 хвилин), потім відкидаємо його на друшляк і чекаємо, поки він охолоне. Помідори промиваємо і тремо на терці або подрібнюємо в блендері.

Беремо велику каструлю або миску, викладаємо туди подрібнені помідори, рис, фарш, цибулю з морквою, часник, а також додаємо сіль і спеції за смаком. Ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Формуємо голубці: на лист капусти викладаємо 1-2 ст. л. начинки, звертаємо лист конвертиком, загинаючи всі краї таким чином, щоб начинка не випадала.

Повторюємо те ж саме з іншим листям і фаршем. Викладаємо голубці на сковороду і обсмажуємо з рослинною олією до золотистої скоринки.

Для соусу змішуємо кетчуп, сметану і бульйон. Перекладаємо голубці у велику каструлю, заливаємо зверху соусом і тушкуємо близько години під кришкою.

Подаємо зі сметаною.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Баклажани по-корейськи: ця пікантна закуска не залишить нікого байдужим

Приготуйте баклажани по-корейськи - пікантний смак цій закусці додає цікавий соус

Як випрати кросівки в пральній машині: корисні поради

Експерти розповіли, як випрати кросівки в пральній машині і дали корисні поради

Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було

Шарлотка з білого хліба - це простий рецепт випічки, для якого не потрібне тісто