На Великдень прийнято накривати святковий стіл з безліччю різноманітних страв. І якщо ви вже визначилися з переліком традиційних, радимо також урізноманітнити пасхальне меню рибними стравами. theLime підібрав для вас кілька цікавих рецептів.
- Рибний пиріг
Інгредієнти: філе риби (600 г), молоко (700 мл), картопля (1 кг), масло вершкове (60 г), борошно (2 ст. л.), сир твердий (100 г), сіль, перець, спеції.
Приготування:
Заздалегідь включаємо духовку на 190°С.
Беремо філе будь-якої риби - це може бути мінтай, тріска, хек, лосось, сьомга - промиваємо під водою, викладаємо у форму для запікання, солимо, перчимо і заливаємо невеликою порцією молока.
Ставимо в духовку на 15 хвилин. Потім дістаємо і розбираємо на маленькі шматочки, витягаємо, якщо є, кістки. Молоко проціджуємо через сито.
Картоплю миємо, чистимо, ріжемо на акуратні великі шматочки і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Воду зливаємо, додаємо до нього 30 г вершкового масла і 150 мл молока, робимо пюре.
Сир тремо на терці. Розігріваємо сковороду з рештою 30 г вершкового масла, додаємо борошно, помішуємо. Вливаємо тонкою цівкою молоко, проварюємо до загустіння. Додаємо в соус трохи натертого сиру, сіль, перець.
Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо шматочки риби, заливаємо їх соусом. Зверху викладаємо картопляне пюре і посипаємо сиром. Запікаємо в духовці при температурі 180°С 20-25 хвилин.
- Салат із сьомгою і редискою
Інгредієнти: слабосолона сьомга або інша червона риба (200 г), огірок (1 шт.), редиска (4-5 шт.), кріп (1 пучок), зелена цибуля (2-3 стебла), оливкова олія (3 ст. л.), лимонний сік (2 ст. л.), сіль, перець, листя шпинату.
Приготування:
Огірок і редиску миємо під проточною водою, огірок чистимо, ріжемо скибочками. Редиску ріжемо на половинки або четвертинки. Сьомгу ріжемо тонкими смужками.
Цибулю нарізаємо дрібно. Кріп миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо. Викладаємо нарізані інгредієнти в салатник, додаємо листя шпинату.
Для заправки змішуємо оливкову олію і лимонний сік, поливаємо салат, солимо, перчимо до смаку.
- Риба в листковому тісті
Інгредієнти: філе червоної риби (600-800 г), вершкове масло (2 ст. л.), цедра лимона (1 шт.), сік лимона (1 ст. л.), чорний перець, сіль, петрушка або інша зелень, готове листкове тісто (500 г), яйце (1 шт.), кмин.
Приготування:
Листкове тісто попередньо виймаємо з морозилки, щоб воно розморожувалося. Беремо яйце і відокремлюємо білок від жовтка. Філе форелі, горбуші або лосося (цілісний шматок) промиваємо, очищаємо від шкіри і кісток.
Солимо, перчимо з усіх боків, скроплюємо соком лимона і натираємо лимонною цедрою. Загортаємо рибу в тісто, края змащуємо яєчним білком і з'єднуємо. Деко для запікання попередньо змащуємо олією, викладаємо на нього рибу в тісті.
Робимо виделкою кілька дірочок на поверхні, змащуємо жовтком. Розігріваємо духовку до 190-200°С і випікаємо 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Перед подачею посипаємо кмином.
- Раніше ми розповіли, як запекти буженину на Великдень у духовці.
- Читайте також на theLime, як приготувати до свята класичний холодець.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.