Щороку у другу неділю травня в Україні відзначають День матері. І якщо ви не знаєте, чим здивувати головну людину у вашому житті, порадуйте її смачненьким. theLime підготував кілька простих рецептів, які подужає навіть підліток.
- Вафельний торт зі згущеним молоком
Інгредієнти: вафельні коржі (10 шт.), варене згущене молоко (600 г), вершкове масло (270 г), ягоди (для прикрашання).
Приготування:
Вершкове масло найкраще заздалегідь виставити з холодильника, щоб воно встигло розм'якшитись. Відкриваємо ємність з вареним згущеним молоком і перекладаємо його в глибоку миску.
Потім до згущеного молока додаємо розм'якшене вершкове масло, перемішуємо до однорідності. Викладаємо на блюдо перший корж і намазуємо його отриманою сумішшю з масла і згущеного молока. Це зручно робити за допомогою силіконової лопатки.
Потім кладемо наступний корж і так само змащуємо його. Проробляємо те ж саме з рештою коржів і кремом. На останній корж намазуємо трохи більше крему, а також промазуємо края торта.
Прибираємо його в холодильник на кілька годин або на всю ніч. Перед подачею прикрашаємо ягодами.
- Шоколадний торт
Інгредієнти: яйце (2 шт.), цукор (250 г), кефір (250 мл), сіль (1 щіпка), розпушувач (1 ч. л.), какао-порошок (60 г), борошно (160 г), шоколад (для прикраси).
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і дрібку солі. Ретельно перемішуємо. Після цього вливаємо кефір. Просіваємо через сито борошно і какао, потім додаємо в тісто разом з розпушувачем. Перемішуємо до однорідності.
Форми для випічки змащуємо вершковим маслом. Розливаємо отримане тісто у форми - маємо отримати 3 порції. Розігріваємо заздалегідь духовку до 180°С і випікаємо коржі близько 10 хвилин.
Щоб приготувати крем, збиваємо сметану з цукром за допомогою міксера або блендера. Якщо у вас є цукрова пудра, тоді можна просто перемішати ложкою. Дістаємо готові коржі та чекаємо, поки вони охолонуть. Промащуємо коржі кремом і формуємо торт.
Зверху прикрашаємо натертим шоколадом і подаємо до чаю.
- Торт без випічки
Інгредієнти: масло вершкове (150 г), печиво (300 г), желатин (15 г), вода (100 мл), молоко (100 мл), цукор (5-6 ст. л.), какао-порошок (3 ст. л.), сметана (400 мл), банани (3 шт.).
Приготування:
Желатин заливаємо водою і залишаємо, поки він не розбухне. Печиво перетираємо в крихту за допомогою качалки або в блендері. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці та додаємо до крихти з печива.
Беремо роз'ємну форму для випічки і вистилаємо її дно цієї крихтою, утрамбовуємо і ставимо в холодильник. З'єднуємо в каструлі молоко, цукор, какао і набряклий желатин. Трохи підігріваємо цю суміш на плиті, потім додаємо сметану.
Очищаємо банани від шкірки, ріжемо на невеликі шматочки. Викладаємо їх на утрамбоване печиво, а потім заливаємо сумішшю. Ставимо в холодильник на 2-3 години до повного застигання.
Прикрашаємо перед подачею.
- Раніше ми розповіли, як приготувати оригінальний банановий чізкейк.
- Читайте також на theLime, як зробити вдома кремовий торт Наполеон.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.