Лайм

Готуємо вдома тайську локшину в воке: рецепт і варіанти заправки

Для цієї страви не знадобиться багато часу

На вихідних завжди хочеться радувати близьких чимось незвичайним. І якщо вам набридла українська кухня з різними стравами з картоплі, спробуйте приготувати щось із тайської. theLime ділиться з вами рецептом приготування локшини вок з креветками і овочами.

Інгредієнти: рисова локшина (375 г), курячий бульйон (120 мл), соус або паста (15 мл), соус чилі (15 г), арахісова олія (15 мл), креветки (300 г), брокколі (250 г), болгарський перець (100 г), цибуля (40 г), часник (10 г), вода (15 мл), яйця (2 шт.), арахіс (50 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Овочі миємо під проточною водою, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Брокколі поділяємо на суцвіття, болгарський перець очищаємо від насіння, нарізаємо квадратиками середніх розмірів.

Цибулю і часник чистимо від лушпиння. Нарізаємо не дуже дрібно. Креветки заздалегідь миємо, чистимо, прибираємо голови та панцирі. Рисову локшину варимо відповідно до інструкції або заливаємо окропом, солимо і залишаємо на 5 хвилин під закритою кришкою. Потім відкидаємо її на друшляк, щоб стекла зайва вода.

В окремій мисці з'єднуємо курячий бульйон, рибний соус і солодкий соус чилі. Беремо сковорідку вок і розігріваємо її на сильному вогні, потім додаємо трохи арахісової олії. Якщо такої немає - можна взяти будь-яку рослинну олію.

На розігріту сковороду викладаємо креветки і обсмажуємо близько 3 хвилин, постійно перемішуючи їх. Обсмажені морепродукти викладаємо на тарілку, а сковороду знову ставимо на вогонь.

Потім викладаємо цибулю і часник, обсмажуємо пару хвилин, додаємо болгарський перець і брокколі, а також трохи води. Накриваємо кришкою і тушкуємо овочі 2-3 хвилини, потім знімаємо і перекладаємо на тарілку.

Слідом викладаємо на сковороду зварену локшину, заливаємо її сумішшю із соусів і бульйону. Тушкуємо близько 2 хвилин, слідом додаємо в неї яйця, перемішуємо, щоб яйця розподілилися рівномірно. Потім додаємо креветки, овочі, прожарюємо ще близько 2 хвилин все разом і знімаємо з вогню.

Подаємо до столу, посипавши арахісом.

Варіанти заправки

Якщо у вас немає курячого бульйону, рибного соусу і солодкого соусу чілі, спробуйте зробити локшину вок з соєвим або устричним соусом. Також це блюдо роблять, заправляючи сумішшю із темного і світлого соєвих соусів і рисового оцту.

Ще один варіант - купити в магазині готовий соус Пад Тай.

Якщо ви не любите морепродукти, локшину вок також можна зробити з курячою грудкою, сиром тофу і навіть свининою. Замість рисової локшини можна взяти гречану, а також доповнити її будь-якими овочами на ваш смак, тим самим урізноманітнивши страву.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців