Лайм

Готуємо в спеку сангрію зі шматочками фруктів: класичний рецепт на літо

Обов'язково спробуйте зробити цей коктейль

Літо - пора неспішних вечірніх прогулянок і коктейлів на терасах кафе. Але якщо ви ніяк не можете потрапити до вашого улюбленого бару, саме час самостійно приготувати Апероль Шприц або сангрію. theLime ділиться з вами рецептом приготування класичної сангрії зі шматочками цитрусових і винограду.

Сангрія - іспанський середньоалкогольний напій на основі червоного вина з додаванням шматочків фруктів, ягід, цукру, газованої води, а іноді невеликої кількості бренді та сухого лікеру. Існує величезна кількість різних рецептів її приготування: без додавання бренді і лікеру вийде слабоалкогольна сангрія, на основі білого вина - біла сангрія, з шампанським - ігриста сангрія, а у фруктовій сангрії - величезна кількість різних ягід і фруктів (лимон, апельсин, лайм, суниця, персик, яблуко, банан, а також диня і навіть шматочки ананаса).

Інгредієнти: лимон (1 шт.), апельсин (1 шт.), виноград (1 гроно), тростинний цукор (55 г), червоне сухе вино (750 мл), бренді (60 мл), содова або мінеральна вода (500 мл ), лід (за бажанням), спеції (кориця, мускатний горіх, імбир, листя м'яти і сушена гвоздика).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Лимон, апельсин і виноград промиваємо під проточною водою. Апельсин і лимон нарізаємо акуратними невеликими шматочками прямо зі шкіркою. Виноград найкраще обрати без кісточок.

Нарізані фрукти перекладаємо в скляний графин, додаємо тростинний цукор, вино і бренді. Цукор можна замінити медом, цукровим сиропом і навіть гренадіном.

Ретельно перемішуємо до тих пір, поки цукор не розчиниться.

Також можна додати в цей напій різні спеції: корицю, мускатний горіх, імбир, листя м'яти і сушену гвоздику.

Додаємо содову або мінеральну воду за смаком. До слова, содову можна приготувати самостійно, розчинивши в 250 мл води 0,5 ч. л. лимонної кислоти і 0,25 ч. л. питної соди.

Перемішуємо і залишаємо на кілька годин або навіть на всю ніч у холодильнику, щоб напій настоявся.

Розливаємо в келихи з льодом і прикрашаємо часточкою лимона або апельсина, а також листком м'яти.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу  

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним