Лайм

Як приготувати окрошку на сметані: простий рецепт і варіанти заправки

З такою погодою прохолодна окрошка стане знахідкою

У спекотну погоду й думати не хочеться про гарячі страви, а от легка прохолодна окрошка стане знахідкою. Існують десятки різних рецептів окрошки, і один з найпопулярніших передбачає додавання сметани.

Окрошка на сметані отримає насичений смак і стане більш ситною. Вершковий післясмак також прекрасно підкреслить смакові якості інших інгредієнтів. Давайте ж розберемо простий рецепт, який порадує вас у спекотні вихідні.

Для приготування окрошки на сметані нам знадобляться наступні інгредієнти: відварна картопля (10 шт), свіжі огірки (3 шт), редис (500 г), варені яйця (10 шт), ковбаса (300 г), цибуля зелена (1-2 пучка ), зелень (за смаком), вода мінеральна (1,5 л), сметана (500 г), майонез (2 ст. ложки), гірчиця (за смаком), сіль (за смаком).

Фото: Instagram / @ andrey.zadorozhnyy

Як приготувати окрошку на сметані:

Спершу дрібно наріжте цибулю, огірки, редис і зелень. Далі кубиками - варені яйця, відварну картоплю і ковбасу. Складіть всі продукти в ємну посудину та залийте мінеральною водою.

Додайте сметану, майонез та гірчицю. Все ретельно перемішайте. Посоліть, поперчіть за смаком. Перед подачею окрошку варто поставити в холодильник на 20-30 хвилин, щоб охолодити.

Не забувайте про свіжий хліб із хрусткою скоринкою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати

Щурі будуть обходити десятою дорогою: 5 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти розповіли, як вивести щурів з дому і назвали перевірені способи боротьби з небезпечними гризунами

Справжня "шокова терапія": досвідчені городники розкрили секрет пророщування перців

Досвідчені городники розповіли про метод шокової терапії, який дозволить швидко проростити насіння перців