Літо - найкращий час для того, щоб переглянути свій раціон і почати харчуватися правильно. І якщо ви вже пробували запікати кабачки під сиром у духовці, то зробіть смачну дієтичну страву - спагеті з кабачків. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: кабачки (2 шт.), помідори (1 шт.), часник (2 зуб.), рослинна олія (1 ст. л.), сіль (за смаком), цукор (щіпка), спеції (за смаком).
Приготування:
Для приготування цієї страви найкраще взяти молоді кабачки або цукіні з тонкою шкіркою, яку не потрібно зрізати. Їх необхідно ретельно промити під проточною водою.
Помідори також промиваємо, потім кладемо в невелику миску, робимо надрізи і обдаємо окропом. Зливаємо воду і очищаємо від шкірки, потім нарізаємо кубиком.
Часник чистимо від лушпиння та дрібно рубаємо або пропускаємо через прес.
Кабачок нарізаємо тонкими довгими смужками - як спагеті. Це можна зробити за допомогою спеціальної овочерізки або терки для корейської моркви.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо на ній часник - на це знадобиться буквально 1-2 хвилини. Потім додаємо нарізані помідори і дрібку цукру для нейтралізації їх кислоти. Готуємо близько 3-5 хвилин, поки томати не стануть м'якими.
Слідом додаємо в сковороду пасту з кабачків, солимо, перчимо до смаку і готуємо ще близько 3-5 хвилин. Щоб страва не пригоріла, періодично струшуємо її або перекладаємо за допомогою кулінарних щипців. Ні в якому разі не перемішуємо спагетті з кабачків ложкою або виделкою - так ми пошкодимо їх і перетворимо страву на кашу. Довго готувати такі спагеті не потрібно - вони повинні стати злегка м'якими, але і залишитися хрусткими всередині.
Акуратно викладаємо спагетті з кабачка на тарілку, прикрашаємо зеленню, подаємо зі сметанним соусом. Цей гарнір відмінно поєднується з рибою або м'ясом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачне овочеве рагу.
- Читайте також на theLime, як зробити вдома ароматну запіканку з кабачків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.