Кожен із нас хоча б раз у житті пробував ягідні наливки або домашнє вино, наприклад, з полуниці. І якщо ви думаєте, що приготувати такий напій дуже складно, то ви помиляєтеся. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом і простими порадами.
Інгредієнти: вишня (1 кг), горілка (0,5 л), цукор (300-400 г).
Приготування:
Порада: Наливку можна робити з додаванням горілки (добре очищеного самогону, натурального коньяку) або без. Відповідно, і міцність напою вийде різна.
Вишню промиваємо під проточною водою кілька разів, проколюємо зубочисткою і висипаємо в ємність з широким горлом шарами: шар вишні, потім 3-5 столових ложок цукру, потім знову шар ягід. Останнім повинен бути шар цукру.
Порада: Якщо ви переживаєте, що продукт може нашкодити вашому здоров'ю (вишневі кісточки містять ціанід і синильну кислоту, проте цукор і процес настоювання їх повністю нейтралізують), кісточки можна попередньо дістати з ягід.
Потім заливаємо вміст алкогольною основою - ягоди повинні бути покриті приблизно на 1-2 см, і закриваємо кришкою. Ємність з напоєм ставимо в темне місце з кімнатною температурою, 1 раз в день перемішуємо, щоб повністю розчинився цукор.
Через 35-40 днів проціджуємо наливку через кілька шарів марлі, а вишні викидаємо.
Порада: Якщо ви робили наливку без кісточок, цей етап слід зробити після 60-го дня.
Пробуємо напій на смак - можна додати трохи цукру. Потім розливаємо наливку в пляшки і герметично закриваємо.
Зберігати вишневу наливку можна в прохолодному приміщенні близько 3-х років. Міцність такого напою - приблизно 25-30%.
Порада: Перед подачею наливку найкраще охолодити. Також її можна розбавити яблучним, вишневим або апельсиновим соком.
- Раніше ми розповіли про те, як приготувати в спеку сангрію зі шматочками фруктів.
- Читайте також на theLime, як зварити легкий компот із полуниці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.