Лайм

Спрінг-роли - хіт сезону: як їх приготувати вдома і як подати

Ця закуска стане вашою фірмовою стравою

Влітку хочеться експериментувати з новими смаками, тим більше що на прилавках магазинів така велика кількість сезонних овочів. І якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє меню, спробуйте щось з азійської кухні, наприклад, тайську локшину в воке або спрінг-роли. theLime ділиться з вами смачним рецептом.

Інгредієнти: білокачанна капуста (100 г), морква (1 шт.), бобові проростки (100 г), рисова локшина (50 г), часник (2 зубчики), соєвий соус (2 ст. л.), рисовий папір (8 шт.), рослинна олія (3 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Рисову локшину викладаємо в миску, заливаємо теплою водою і залишаємо на 5 хвилин. Потім відкидаємо її на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Нарізаємо її ножем - в залежності від того, якого розміру будуть спрінг-роли.

Капусту і моркву миємо під проточною водою, моркву чистимо, потім нарізаємо овочі тонкою соломкою. Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес. Розігріваємо сковороду вок із рослинною олією. Обсмажуємо часник близько 1 хвилини, потім додаємо капусту, моркву і бобові паростки. Прожарюємо ще близько 1-2 хвилин.

Слідом викладаємо в сковороду нарізану рисову локшину, додаємо соєвий соус, перемішуємо і відразу ж знімаємо з вогню.

Зазначимо, що головний компонент цієї страви - це рисовий папір. Приготувати його можна і в домашніх умовах, але, щоб полегшити собі цей процес, краще купити готовий. У сухому вигляді він твердий і ламкий, але, якщо його розмочити у воді, він стає еластичним.

Щоб його розмочити, потрібно взяти плоску глибоку тарілку великого діаметру, наповнити її теплою водою і замочити відразу кілька листів рисового паперу на 30 секунд, при цьому між кожним із них повинен бути шар води.

Перекладаємо розмочений папір на обробну дошку, викладаємо в центр кожного аркуша 1 столову ложку начинки з овочів і загортаємо конвертиком. До слова, в начинку можна додати обсмажені морепродукти, гриби або курку.

Спрінг-роли можна подавати сирими або ще додатково обсмажити.

Якщо ви вибрали другий варіант, необхідно викласти спрінг-роли на розігріту з олією сковороду і обсмажити до золотистої скоринки протягом 2-2,5 хвилин. Потім перекласти їх на тарілку, вистелену паперовими серветками, щоб увібралася зайва олія.

Подаємо спрінг-роли цілими або розрізаємо навпіл навскоси, щоб було видно начинку.

До цієї страви підійдуть соєвий соус, гострий та солодкий соус чилі або теріяки. Також можна самостійно приготувати соус з апельсинового і лимонного соків, соєвого соусу, міріна та пластівців червоного перцю.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати

Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі з вареними яйцями

Як у домашніх умовах приготувати смачну холодну першу страву, щоб урізноманітнити своє звичне меню та побалувати близьких

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії