Лайм

Як приготувати рис для суші та не зіпсувати: рецепт і прості поради

У його приготуванні немає нічого складного

Якщо ви давно не готували страви японської кухні, наприклад, місо суп або суші, саме час спробувати зробити їх. А для того, щоб роли вийшли на всі 100%, для початку потрібно правильно зварити рис. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом і порадами.

Інгредієнти: рис для суші (250 г), вода (275 мл), рисовий або яблучний оцет (25 мл), цукор (1,5 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Порада: Вартість рису для суші досить висока. Тому можна замінити його на звичайний круглозернистий рис.

Беремо рис і промиваємо його під холодною водою мінімум 3-4 рази. В останній раз вода з-під рису повинна бути вже прозорою, в іншому випадку - промиваємо ще кілька разів.

Порада: Не віджимайте сильно рис руками - так можна пошкодити зернятка.

Висипаємо промитий рис в каструлю з товстим дном і заливаємо холодною очищеною водою. Накриваємо кришкою і ставимо варити на середній вогонь, доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо рис приблизно 15 хвилин під закритою кришкою.

Порада: Не відкривайте кришку, поки вариться рис.

Прибираємо каструлю з плити, знімаємо кришку, накриваємо чистим рушником і потім знову кришкою. Залишаємо так хвилин на 10-15.

Порада: Можна укутати всю каструлю у великий рушник або ковдру.

В окремій ємності змішуємо оцет, сіль і цукор. Перемішуємо до тих пір, поки сіль і цукор повністю не розчиняться.

Потім поливаємо цією сумішшю рис і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою або дерев'яною ложкою, щоб не пошкодити рис.

Чекаємо, поки рис трохи охолоне і потім приступаємо до приготування суші.

Порада: Ідеальна температура рису для приготування суші - близько 35-39°С.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні