Якщо ви давно не готували страви японської кухні, наприклад, місо суп або суші, саме час спробувати зробити їх. А для того, щоб роли вийшли на всі 100%, для початку потрібно правильно зварити рис. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом і порадами.
Інгредієнти: рис для суші (250 г), вода (275 мл), рисовий або яблучний оцет (25 мл), цукор (1,5 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.).
Приготування:
Порада: Вартість рису для суші досить висока. Тому можна замінити його на звичайний круглозернистий рис.
Беремо рис і промиваємо його під холодною водою мінімум 3-4 рази. В останній раз вода з-під рису повинна бути вже прозорою, в іншому випадку - промиваємо ще кілька разів.
Порада: Не віджимайте сильно рис руками - так можна пошкодити зернятка.
Висипаємо промитий рис в каструлю з товстим дном і заливаємо холодною очищеною водою. Накриваємо кришкою і ставимо варити на середній вогонь, доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо рис приблизно 15 хвилин під закритою кришкою.
Порада: Не відкривайте кришку, поки вариться рис.
Прибираємо каструлю з плити, знімаємо кришку, накриваємо чистим рушником і потім знову кришкою. Залишаємо так хвилин на 10-15.
Порада: Можна укутати всю каструлю у великий рушник або ковдру.
В окремій ємності змішуємо оцет, сіль і цукор. Перемішуємо до тих пір, поки сіль і цукор повністю не розчиняться.
Потім поливаємо цією сумішшю рис і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою або дерев'яною ложкою, щоб не пошкодити рис.
Чекаємо, поки рис трохи охолоне і потім приступаємо до приготування суші.
Порада: Ідеальна температура рису для приготування суші - близько 35-39°С.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати на вечерю ніжні курячі котлети.
- Читайте також на theLime рецепт класичних голубців.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.