Літо дарує нам не тільки яскраві емоції та враження, а й велику кількість корисних для організму овочів і фруктів. До того ж, якщо у вас є трохи вільного часу, можна зробити домашню консервацію, яка потім дуже стане в нагоді взимку. І якщо ви вже пробували робити пікантну кабачкову ікру з часником, на цей раз рекомендуємо закрити зелений горошок. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: зелений горошок (660 г), вода (1 л), сіль (1 ч. л.), цукор (1 ст. л.).
Приготування:
Беремо стручки і лущимо зелений горошок в окрему миску. Ретельно перебираємо, щоб до консервації не потрапив червивий або зіпсований горошок - його викидаємо.
Промиваємо під проточною водою, кладемо в каструлю і ставимо на плиту. Чекаємо, поки він закипить, і проварюємо близько 10-30 хвилин. Якщо горошок молодий - досить і 10 хвилин. Щоб перевірити, потрібно спробувати кілька горошин, вони повинні бути досить м'якими, але не розвалюватися повністю.
Тим часом стерилізуємо банки і кришки - це можна зробити на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі. Відкидаємо проварений горошок на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Потім розкладаємо у чисті банки.
В окремій каструлі підігріваємо воду, додаємо в неї сіль і цукор. Кип'ятимо все разом близько 1 хвилини, потім знімаємо з вогню. Заливаємо зелений горошок в банках, закриваємо стерильними кришками. Перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою або пледом до повного охолодження. Потім ставимо закуску в прохолодне місце для зберігання.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму огірковий салат із цибулею і спеціями.
- Читайте також на theLime про 5 популярних помилок при засолюванні огірків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.