Лайм

5 популярних помилок, які зіпсують ваші домашні суші та роли: на що звернути увагу

Обов'язково врахуйте їх перед тим, як готувати

Багато хто з нас любить побалувати себе після важкого робочого дня стравами японської кухні - ролами та суші. Природно, можна замовити доставку з улюбленого ресторану. Або ж - якщо є трохи вільного часу, а також всі необхідні аксесуари й інгредієнти - зробити їх вдома самостійно. theLime вирішив розповісти вам про часті помилки під час приготування суші, які допускають недосвідчені господині, а також у процесі дегустації.

Несвіжі інгредієнти або сумнівної якості

Як відомо, для приготування суші необхідний базовий набір продуктів: рис, риба, креветки або інші морепродукти, сир Філадельфія, водорості норі, рисовий оцет, соєвий соус, авокадо, огірок, ікра, імбир, васабі. Одним з найнебезпечніших інгредієнтів є сира риба - якщо заощадити на ній і придбати неякісний продукт, можна отримати не тільки не апетитне блюдо, то і отруєння з усіма його наслідками. Тому краще не економити на інгредієнтах і купувати їх тільки у перевірених продавців.

Більш того, й інші продукти повинні бути свіжими і якісними. Абсолютно неможливо отримати смачні суші з рису, який був відварений вчора, з засохлих норі з вичерпаним терміном придатності або із переспілих огірків. Також у вас навряд чи вийдуть апетитні роли, якщо ви заміните, наприклад, сир Філадельфія звичайним плавленим сиром.

Фото: pinterest.com

Відсутність необхідного інвентарю

Для приготування японських ласощів потрібні такі девайси: каструля і піднос для рису, дерев'яна або силіконова лопатка для рису, бамбуковий килимок для загортання ролів, дуже гострий ніж для нарізки.

Найголовнішим девайсом з цього списку є бамбуковий килимок, або як його ще називають циновка "макису". Без нього ви не зможете надати рулетам необхідної форми і щільністі. А без гострого ножа ви просто-напросто не поріжете акуратно роли.

Фото: pixabay.com

Неправильна техніка скручування

Типова помилка при приготуванні домашніх ролів - невідповідність обсягу начинки довжині листа норі. В результаті у вас можуть вийти так звані рулетики-"равлики". У цьому випадку після закручування вийде один або кілька зайвих оборотів норі, рулет стане асиметричним, а начинка зміститься в бік. Це вплине не тільки на зовнішній вигляд страви, а й на її смакові якості.

Щоб уникнути цього, важливо ділити водорість навпіл, а не загортати начинку в цілий лист.

Фото: pixabay.com

Вимочування суші та ролів у соєвому соусі

Багато з нас роблять цю помилку навіть не замислюючись - наливають багато соєвого соусу і повністю опускають в нього суші або ролли, вимочуючи їх з усіх боків. У підсумку маємо розвалений шматочок, більш того надлишок соєвого соусу повністю забиває смак і рису, і начинки.

Це не правильно. Суші потрібно занурювати в соєвий соус тільки рибною частиною - це підкреслить їх смак. А роли - опускати буквально на 1-2 секунди, не даючи рису повністю просочитися соусом.

Фото: pixabay.com

Вживання імбиру одночасно з суші

Ще одна поширена помилка - їсти імбир разом з ролами і суші. Імбир потрібен для того, щоб освіжити смакові рецептори між вживанням різних видів суші та ролів. Якщо ви їсте його в прикуску з улюбленим ролом Філадельфія, ви просто-напросто забиваєте смак ролу гострим і різким імбиром.

Як потрібно насправді: насолоджуємося смаком одного виду суші, заїдаємо шматочком імбиру, потім беремо інший рол, і тільки після - знову імбир.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво