11 липня щорічно святкують Всесвітній день шоколаду. Ви, звичайно, можете відсвяткувати цей день, купивши все необхідне в найближчому супермаркеті. Або ж, якщо у вас є час і натхнення, приготувати, наприклад, шоколадний трайфл або цукерки своїми руками. theLimе ділиться з вами простими рецептами, як зробити домашній шоколад і що з ним приготувати.
- Домашній шоколад
Інгредієнти: какао-порошок (5 ст. л.), вершкове масло (50 г), цукор (6 ст. л.), пшеничне борошно (1 ч. л.), молоко (5 ст. л.), ванільний цукор (0,25 ч. л.), горіхи (за смаком), ягоди (за бажанням).
Приготування:
Змішуємо в невеликій каструлі цукор і какао, додаємо 1 ст. л. молока, все ретельно перемішуємо. Додаємо молоко, що залишилося, ставимо на плиту і доводимо до кипіння, весь час помішуючи.
Після того, як шоколадна суміш закипіла, додаємо масло, перемішуємо, знову чекаємо, поки закипить.
Знімаємо з вогню, беремо сито і просіваємо в суміш борошно, перемішуємо і знову ставимо на плиту, доводимо до кипіння.
Знімаємо шоколад і даємо йому трохи охолонути, потім вводимо ванільний цукор, перемішуємо, щоб він повністю розчинився.
З таким розтопленим домашнім шоколадом можна їсти сезонні фрукти. А можна взяти формочки для льоду, змастити їх вершковим маслом і розлити в них шоколад і почекати, поки він застигне.
- Шоколадні цукерки зі згущеним молоком
Інгредієнти: сухе молоко (150 г), згущене варене молоко (200 мл), какао-порошок (100 г), цукрова пудра (50 г), вершкове масло (50 г), волоські горіхи (150 г), банан (1 шт. ), посипка (за бажанням).
Приготування:
Нагріваємо масло на водяній бані та розчиняємо в ньому цукрову пудру, потім змішуємо зі згущеним молоком.
Потім висипаємо в масу какао і сухе молоко. Перемішуємо за допомогою вінчика вручну або ж міксером. Ставимо в холодильник.
Волоські або будь-які інші горіхи чистимо, обсмажуємо на сковороді без олії. Частину з них залишаємо для начинки, а іншу - перебиваємо в дрібну крихту, щоб потім обваляти цукерки.
Банан чистимо від шкірки, нарізаємо кружечками, а потім кожен кружечек на три частини.
Змащуємо долоні вершковим маслом, беремо невелику кількість шоколадної маси і скочуємо з неї кулю. Потім розгортаємо його, кладемо всередину горіх і шматочок банана, з'єднуємо края і формуємо цукерку.
Обвалюємо її в горіхах або кондитерській посипці, а потім прибираємо на кілька годин в холодильник.
- Трюфелі з какао і сухого молока
Інгредієнти: цукор (1 склянка), вершки (100 мл), вершкове масло (100 г), яєчний білок (1 шт.), какао (125 г), сухе молоко (100 г), цукрова пудра (1 ст. л.), подрібнені горіхи (1 ст. л.).
Приготування:
Змішуємо цукор і вершки в сотейнику, ставимо його на плиту і проварюємо близько 3 хвилин.
Потім знімаємо з вогню, додаємо масло, сухе молоко і какао, перемішуємо.
Яєчний білок охолоджуємо, потім збиваємо в густу піну, додаємо до шоколадної маси та залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин - за цей час вона повинна загуснути. Потім відправляємо її у холодильник.
Робимо присипку для трюфелів, змішуючи подрібнені горіхи, цукрову пудру і какао.
Формуємо цукерки у вигляді гірок або кульок, потім обвалюємо у присипці. Ставимо в холодильник на кілька годин.
- Раніше ми розповіли, як спекти вдома шоколадні кекси Брауні.
- Читайте також на theLimе, що можна приготувати на десерт із полуницею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.