Лайм

Як і чим врятувати шкіру, якщо ви згоріли на сонці: 3 простих способи з підручними засобами

Прибрати набряк і больові відчуття допомагають сік алое та зелений чай

Чимало хто з нас полюбляє спекотне літо за те, що практично цілий день яскраво світить сонце і, відповідно, можна добре засмагнути і отримати гарний шоколадний відтінок шкіри. Однак із такими експериментами потрібно бути обережним, адже тривале перебування під ультрафіолетовими променями провокує опіки і навіть може призвести до раку шкіри. theLime розбирався, що робити і як врятувати шкіру, якщо ви все-таки обгоріли.

Як відомо, найкращий час для безпечної засмаги - це ранок (приблизно з 7:00 до 11:00) і вечір (з 16:00 і до останніх сонячних променів). Але навіть в ці періоди необхідно використовувати спеціальні сонцезахисні засоби, прикривати голову і обличчя головним убором, а також чергувати перебування на сонці та в тіні. Більш того, якщо ви знаєте, що ваша шкіра схильна до обгорання, найкраще навіть на пляжі віддавати перевагу закритому одягу білого кольору з дихаючих матеріалів.

Але буває так, що, дотримуючись всіх вищеперелічених заходів безпеки, все одно шкіра обгорає, з'являються неприємні почервоніння, свербіж, може погіршитися загальний стан організму. Щоб впоратися з цими відчуттями, спробуйте ці прості методи з підручними засобами.

Прохолодна ванна з вівсянкою

Неприємні відчуття допоможе зняти звичайна холодна вода - але ні в якому разі не потрібно прикладати до обгорілих місць кубики льоду. Також можна зробити ванну з вівсянкою, яка допоможе зменшити запалення і свербіж. Для цього крупу необхідно попередньо подрібнити блендером, а потім всипати у ванну з прохолодною водою. У такій ванні потрібно посидіти 15-20 хвилин, а потім акуратно промокнути шкіру рушником.

Фото: pinterest.com

Відвари трав, зелений чай і сік алое

Щоб заспокоїти запалену шкіру, також можна використовувати відвари календули або ромашки. Для цього потрібно запарити ці трави окропом, остудити, а потім робити з них примочки або додати в прохолодну ванну.

Ще один варіант - використовувати сік алое або огірки. Просочити ним ватний диск або марлеву пов'язку і прикласти до запаленої ділянки шкіри.

Ну а якщо всього вищепереліченого під рукою не виявилося, беремо зелений чай, заварюємо його, потім охолоджуємо і прикладаємо до шкіри ватні диски, змочені в ньому - він не тільки зніме набряк, але і полегшить біль.

Фото: pixabay.com

Аптечні засоби

Якщо шкіра сильно почервоніла, для початку прийміть душ, а потім нанесіть спеціальні засоби після засмаги: зволожуючий крем, лосьйон або емульсію, що містять алое вера, сою або вівсяне молочко. Також можна купити в аптеці препарати на основі декспантенола, який допомагає регенерації шкіри. Найвідоміші серед них: бепантен, пантенол, пантестин та ін.

При появі набряків необхідно випити антигістамінний препарат або нанести на шкіру засіб із антигістамінним компонентом. А якщо присутні сильний біль або лихоманка - протизапальний препарат, наприклад, ібупрофен.

Але пам'ятайте, що перед тим, як вживати будь-які ліки, найкраще проконсультуватися зі своїм сімейним лікарем. Особливо, це стосується маленьких дітей.

Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли, як дізнатися, чи містять продукти пальмову олію.
  • Читайте також на theLime, яку дієту лікарі називають найкориснішою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вербну неділю відзначають 28 квітня: які повір'я та прикмети має свято

Вербна неділя 2024 випадає на 28 квітня - які прикмети та повір'я має це велике церковне свято - список

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень