У кожної господині є свій фірмовий рецепт, за яким вона солить огірки. І якщо ви пробували робити малосольні огірки за добу, спробуйте закрити огірки по-угорськи. theLime ділиться з вами оригінальним рецептом.
Інгредієнти: огірки (1 кг), часник (2-4 зубчики), житній хліб (3 скибочки), зелень (1 пучок), вода (1 л), сіль (1 ст. л.), цукор (0,5 ст. л.), запашний перець, лавровий лист.
Приготування:
Огірки промиваємо під проточною водою, зрізаємо кінчики з кожного боку.
Беремо невелику каструлю, кип'ятимо в ній воду для розсолу, додаємо сіль і цукор. Знімаємо з вогню і чекаємо, щоб вона трохи охолола.
Тим часом розігріваємо сковороду без олії та підсмажуємо на ній житній хліб із двох сторін.
Банки миємо під проточною водою з харчовою содою. Також їх можна простерилізувати швидким способом, обдавши окропом. Або простерилізуйте в мікрохвильовій печі з невеликою кількістю води.
Зелень промиваємо, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Рвемо руками або розрізаємо навпіл.
Часник очищаємо від лушпиння і за бажанням ріжемо на пластини.
На дно кожної банки викладаємо шматочок підрум'яненого хліба, додаємо часник, зелень і спеції. Потім щільним шаром викладаємо огірки, а зверху - знову шматочок хліба і зелень.
Заливаємо остиглим розсолом, накриваємо кришкою або марлею і залишаємо мінімум на 3-4 дні, а краще - на 5.
Потім дістаємо огірки, перекладаємо в чисту банку і заливаємо процідженим розсолом. Накриваємо кришкою і зберігаємо в холодильнику.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачні огірки з гірчицею на зиму.
- Читайте також на theLime, як зробити закуску з огірків з кетчупом чилі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.