Лайм

Як закрити смачні малосольні огірки по-угорськи: простий рецепт

Спробуйте зробити їх із незвичним інгредієнтом

У кожної господині є свій фірмовий рецепт, за яким вона солить огірки. І якщо ви пробували робити малосольні огірки за добу, спробуйте закрити огірки по-угорськи. theLime ділиться з вами оригінальним рецептом.

Інгредієнти: огірки (1 кг), часник (2-4 зубчики), житній хліб (3 скибочки), зелень (1 пучок), вода (1 л), сіль (1 ст. л.), цукор (0,5 ст. л.), запашний перець, лавровий лист.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Огірки промиваємо під проточною водою, зрізаємо кінчики з кожного боку.

Беремо невелику каструлю, кип'ятимо в ній воду для розсолу, додаємо сіль і цукор. Знімаємо з вогню і чекаємо, щоб вона трохи охолола.

Тим часом розігріваємо сковороду без олії та підсмажуємо на ній житній хліб із двох сторін.

Банки миємо під проточною водою з харчовою содою. Також їх можна простерилізувати швидким способом, обдавши окропом. Або простерилізуйте в мікрохвильовій печі з невеликою кількістю води.

Зелень промиваємо, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Рвемо руками або розрізаємо навпіл.

Часник очищаємо від лушпиння і за бажанням ріжемо на пластини.

На дно кожної банки викладаємо шматочок підрум'яненого хліба, додаємо часник, зелень і спеції. Потім щільним шаром викладаємо огірки, а зверху - знову шматочок хліба і зелень.

Заливаємо остиглим розсолом, накриваємо кришкою або марлею і залишаємо мінімум на 3-4 дні, а краще - на 5.

Потім дістаємо огірки, перекладаємо в чисту банку і заливаємо процідженим розсолом. Накриваємо кришкою і зберігаємо в холодильнику.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні