Якщо ви давно не готували страви традиційної української кухні та вам вже порядком набридли японський місо суп або суші, спробуйте зробити голубці. Тим більше, що зараз можна приготувати їх із молодою капустою. theLime ділиться з вами простим і смачним рецептом.
Інгредієнти для голубців: капуста (1 великий качан), філе стегна індички (600 г), рис (1/3 склянки), цибуля (1 шт.), кріп, петрушка, базилік, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.
Інгредієнти для соусу: помідори (1 кг), цибуля (1 шт.), морква (2 шт.), солодкий червоний перець (1 шт.), сушений базилік (1 ч. л.), оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування:
Спочатку займемося приготуванням соусу для голубців. У великій каструлі кип'ятимо воду і опускаємо в неї помідори приблизно на 1-2 хвилини. Потім виймаємо їх шумівкою і обполіскуємо в холодній воді. Акуратно знімаємо з них шкірку і нарізаємо дрібними кубиками.
Цибулю і часник очищаємо від лушпиння та дрібно рубаємо. Червоний перець промиваємо в проточній воді, нарізаємо кубиком, а моркву миємо, чистимо і тремо на терці.
У сковороді з високими бортиками обсмажуємо на рослинній олії спочатку цибулю і часник. Потім додаємо нарізаний перець та моркву і тушкуємо близько 7-10 хвилин, а згодом - помідори. Перемішуємо і проварюємо на слабкому вогні близько 30 хвилин, в самому кінці додаємо сушений базилік.
В окремій каструлі відварюємо рис у підсоленій воді до напівготовності - близько 10 хвилин. Відкидаємо рис на друшляк, щоб стекла зайва вода і залишаємо остигати.
Філе промиваємо, а потім пропускаємо через м'ясорубку. Лук і зелень обполіскуємо водою і дрібно ріжемо, додаємо в фарш. Потім з'єднуємо фарш з рисом, солимо і перчимо до смаку.
Беремо велику каструлю і кладемо в неї качан молодої капусти. Заливаємо її киплячою водою і проварюємо близько 3-5 хвилин. Потім виймаємо на друшляк, чекаємо, поки з капусти стече вода. Акуратно знімаємо листя біля основи ножем.
Беремо один листочок молодої капусти, кладемо його на дошку. Зрізаємо в нього товстий шар - місце, де він прикріплювався до качану. Розгортаємо і всередину кладемо 1-2 ст. л. начинки, завертаємо конвертиком. Проробляємо те ж саме з іншими листочками і фаршем.
Викладаємо голубці у велику каструлю або чашу мультиварки, заливаємо соусом, доводимо до кипіння, а після цього тушкуємо на слабкому вогні близько 20-30 хвилин.
Подаємо ароматні голубці зі сметаною.
- Раніше ми розповіли, як приготувати на сніданок млинці з кабачковою ікрою.
- Читайте також на theLime рецепт французького пирога з куркою під назвою Кіш Лорен.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.