Лайм

Як приготувати смачну чурчхелу з натурального соку: детальний рецепт

Спробуйте здивувати родину незвичним десертом

Влітку чимало господинь намагаються балувати своїх рідних смачними десертами. І якщо ви вже пробували готувати шоколадну ковбаску з горіхами, зробіть незвичні ласощі під назвою чурчхела. theLime ділиться з вами докладним рецептом її приготування.

Чурчхела - це традиційна грузинська національна страва, яка стала популярною у багатьох народів. Готують її із нанизаних на нитку очищених горіхів у загущених борошном соках: виноградному, гранатовому або іншому.

Інгредієнти: виноградний сік (1,5 л), борошно (200 г), фундук (100 г), волоський горіх (100 г).

Також знадобиться міцна нитка і тонка голка.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Очищаємо горіхи від лушпиння. Потім нанизуємо ядра горіхів на нитку за допомогою тонкої голки, формуючи щось на зразок намиста. З одного боку робимо кілька вузликів - щоб горіхи не зісковзували вниз. З другого кінця залишаємо трохи простору, так як потім ми будемо підвішувати чурчхелу.

Потім беремо каструлю і виливаємо в неї 1 л виноградного соку (або будь-якого іншого на ваш смак). Доводимо до кипіння і проварюємо близько 10 хвилин.

В іншому посуді змішуємо сік, що залишився (близько 500 мл), і борошно, перемішуємо, щоб не було грудочок. Потім тонкою цівкою вливаємо суміш з борошном у киплячий виноградний сік, весь час помішуючи.

Проварюємо до тих пір, поки не вийде густий кисіль, також у суміш можна додати кілька ложок цукру. На цей процес йде близько 10-15 хвилин - при цьому слід не забувати постійно розмішувати.

Коли виноградна суміш стала досить густою, зменшуємо трохи вогонь і опускаємо в неї по черзі горіхові намиста. Тримаємо їх у киплячому соку з борошном приблизно 10-15 секунд, ретельно покриваючи густою масою. Цю процедуру можна повторити декілька разів із перервою в 5-10 хвилин або за один раз.

Також можна спочатку підвісити горіхові намиста, а потім наливати масу на них. Робимо один шар, потім чекаємо, поки він схопиться близько 20-30 хвилин, слідом наносимо ще один і так далі. Чим більше буде шарів нуги, тим довше буде сохнути чурчхела.

Кріпимо ниточки за допомогою скріпок у зручному теплому і сонячному місці - наприклад, на витяжці або на спеціальній вішалці для кухонних приладів. Застеляємо простір навколо пергаментним папером - з чурчхели спочатку буде капати виноградний кисіль.

Залишаємо чурчхелу у такому положенні на 4-6 днів, а якщо в приміщенні висока вологість або ви покрили її декількома шарами нуги - на тиждень-два. Готові цукерки не повинні липнути до рук, киселевий шар повинен бути добре просушеним, але при цьому м'яким і гнучким.

Знімаємо готовий десерт із нитки, ріжемо на порційні шматочки і подаємо до сімейного чаювання.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Місяць буде незабутнім: на ці 3 знаки Зодіаку чекає кармічний успіх у червні

Овнам, Ракам і Козерогам пощастить у червні - астрологи поділилися прогнозами для цих знаків Зодіаку - що на них чекає

Легка страва літнього меню: готуємо смачний салат з сьомгою, яйцем і помідорами

Як у домашніх умовах приготувати ароматний салат із слабосоленою сьомгою, томатами та натуральною заправкою, щоб побалувати свою родину  

Мурахи не переносять запахи пряних трав: народні методи боротьби з комахами на городі

Які перевірені народні методи можна використовувати, щоб позбутися мурах у саду та на городі, а також як їх застосовувати