У сезон баклажанів хочеться приготувати якомога більше різноманітних став з цим фіолетовим овочем. На сніданок можна порадувати домочадців смачними оладками, а в якості вечері запропонувати більш складний варіант, наприклад м'ясні човники. theLime публікує простий рецепт цього кулінарного шедевра.
Для приготування м'ясних човників з баклажанів вам знадобляться такі інгредієнти: баклажани - (500 г), м'ясний фарш - (300 г), помідори - (250 г), цибуля ріпчаста - (150 г), сир твердий - (100 г), часник - (3 зубки), олія рослинна (для смаження), сіль, перець - (за смаком).
Як приготувати човники з баклажанів з фаршем
Баклажани розрізати уздовж та видалити м'якоть. Посолити і залишити на півгодини, щоб зійшла гіркота. Через 30 хвилин половинки промити під проточною водою і обсушити паперовим рушником. М'якоть баклажану нарізати дрібними кубиками.
Цибулю і часник дрібно нарізати та обсмажити на олії до прозорості. Додати фарш і все разом смажити близько 10 хвилин. Потім додати дрібно нарізані помідори та м'якоть баклажанів. Посолити, поперчити за смаком. Готувати начинку 7-8 хвилин.
Половинки баклажанів наповнити отриманою сумішшю, викласти в форму для запікання і посипати тертим сиром. Запікати в духовці при температурі 180 градусів 35 хвилин. Готову страву посипати рубаною зеленню.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачні рулети з баклажану. Вони можуть бути як закускою, так і повноцінною стравою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.