Літо - час сміливих експериментів із сезонними овочами. І якщо ви вже пробували робити рулети з кабачка з вершковим сиром, закрийте на зиму незвичну заготовку з кабачків і вишні. Вийде своєрідний десерт-перекус, яким ви зможете здивувати своїх гостей або близьких. theLime ділиться з вами простим рецептом його приготування.
Інгредієнти на 1 банку 500 мл: кабачок (200 г), вишня (100 г), вода (200 мл), цукор (80 г).
Приготування:
Кабачки промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки, а також внутрішньої м'якої частини з насінням. Нарізаємо щільну м'якоть великим кубиком.
Ягоди обполіскуємо в воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Вишню можна використовувати як із кісточкою, так і без.
Тим часом підготуємо банки і кришки. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або натуральним миючим засобом. Кришки проварюємо в киплячій воді близько 10 хвилин, а банки стерилізуємо будь-яким зручним способом - на паровій бані, в мікрохвильовці або духовці.
Викладаємо в кожну банку скибочки кабачка і вишні, чергуючи одне з другим. Потім заливаємо їх окропом до самого верху банок.
Накриваємо банки, але не закручуємо кришками, і залишаємо в такому вигляді приблизно на 15 хвилин. За цей час вишні пустять сік і забарвлять воду.
Потім зливаємо всю рідину з банок назад в каструлю і додаємо цукор. Доводимо до кипіння і проварюємо на сильному вогні декілька хвилин.
Виливаємо рідину в банки з кабачками і вишнями, закриваємо або закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо ковдрою або теплим пледом приблизно на добу - до повного охолодження.
Після того, як заготовка охолоне, ставимо її в прохолодне темне місце на тривале зберігання.
А взимку насолоджуємося незвичним перекусом із кабачків та вишні.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачну аджику з кабачків на зиму.
- Читайте також на theLime, як приготувати апетитні човники з кабачків з фаршем.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.