Лайм

Як закрити на зиму смачні кабачки з вишнею: покроковий рецепт

Здивуйте такою заготовкою ваших рідних

Літо - час сміливих експериментів із сезонними овочами. І якщо ви вже пробували робити рулети з кабачка з вершковим сиром, закрийте на зиму незвичну заготовку з кабачків і вишні. Вийде своєрідний десерт-перекус, яким ви зможете здивувати своїх гостей або близьких. theLime ділиться з вами простим рецептом його приготування.

Інгредієнти на 1 банку 500 мл: кабачок (200 г), вишня (100 г), вода (200 мл), цукор (80 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кабачки промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки, а також внутрішньої м'якої частини з насінням. Нарізаємо щільну м'якоть великим кубиком.

Ягоди обполіскуємо в воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Вишню можна використовувати як із кісточкою, так і без.

Тим часом підготуємо банки і кришки. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або натуральним миючим засобом. Кришки проварюємо в киплячій воді близько 10 хвилин, а банки стерилізуємо будь-яким зручним способом - на паровій бані, в мікрохвильовці або духовці.

Викладаємо в кожну банку скибочки кабачка і вишні, чергуючи одне з другим. Потім заливаємо їх окропом до самого верху банок.

Накриваємо банки, але не закручуємо кришками, і залишаємо в такому вигляді приблизно на 15 хвилин. За цей час вишні пустять сік і забарвлять воду.

Потім зливаємо всю рідину з банок назад в каструлю і додаємо цукор. Доводимо до кипіння і проварюємо на сильному вогні декілька хвилин.

Виливаємо рідину в банки з кабачками і вишнями, закриваємо або закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо ковдрою або теплим пледом приблизно на добу - до повного охолодження.

Після того, як заготовка охолоне, ставимо її в прохолодне темне місце на тривале зберігання.

А взимку насолоджуємося незвичним перекусом із кабачків та вишні.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити  

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу