Напередодні осені чимало господинь починають робити різноманітні заготовки з огірків і помідорів. І якщо ви вже закрили соус із жовтих помідорів, спробуйте також незвичний рецепт помідорів по-португальськи. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти на 6 літрових банок: помідори (700-800 г), перець духмяний (2 шт.), гвоздика (1-2 шт.), чорний перець горошком (5 шт.), лавровий лист (2-3 шт.), часник (2-3 зубчики), цибуля ріпчаста (1 шт.), рослинна олія (1 ст. л.), оцет 9% (1 ст. л.), кріп, петрушка, тархун, базилік, м'ята, меліса, вода (1,5 л), сіль (2 ст. л.), цукор (6 ст. л.).
Приготування:
Помідори ретельно промиваємо під проточною водою, потім розрізаємо навпіл та вирізаємо місця кріплення плодоніжки і зелений стрижень.
У велику каструлю наливаємо 1,5 л води, всипаємо сіль і цукор. Ставимо на вогонь і чекаємо, поки вода закипить, а сіль і цукор розчиняться.
Цибулю і часник чистимо від лушпиння. Цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями, часник - досить крупно. Зелень промиваємо під проточною водою і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Готуємо банки - їх досить буде промити з харчовою содою або натуральним миючим засобом. Потім вливаємо в кожну банку по 1 ст. л. рослинної олії та оцту. Викладаємо також трохи часнику і цибулі, 2-3 лаврових листки, перець горошком, гвоздику, запашний перець, а також зелень.
Пластикові кришки обдаємо окропом, а металеві проварюємо в киплячій воді близько 5-10 хвилин.
Потім кладемо в банку половинки томатів розрізом вниз, заливаємо маринадом і накриваємо, але не закручуємо кришками.
На дно великої каструлі кладемо рушник, ставимо в неї банки з помідорами і заливаємо все водою. Ставимо на плиту і стерилізуємо 10 хвилин.
Потім акуратно виймаємо, щоб не обпектися. Герметично закриваємо або закочуємо стерильними кришками банки, ставимо їх догори дном і накриваємо теплим пледом приблизно на добу. Коли заготовка охолоне, прибираємо її у прохолодне темне місце.
А взимку дістаємо і насолоджуємося помідорами по-португальськи.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму смачні кабачки з вишнею.
- Читайте також на theLime, як зробити пікантний томатний соус Сацебелі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.