Чимало господинь з року в рік роблять консервацію за перевіреними рецептами. Але якщо вам набридли традиційні солоні огірки, спробуйте зробити аджику з кабачків або ж замаринуйте аличу. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти на 5 банок по 400-500 мл: алича (2 кг), лавровий лист (5 шт.), запашний перець (по кілька горошин в кожну банку), гвоздика (1/3 ч. л.), кориця (1 ст. л.), сіль (2 ч. л.), цукор (1 склянка), вода (850 мл), оцет винний (100 мл).
Приготування:
Аличу промиваємо під проточною водою і проколюємо в декількох місцях зубочисткою.
Порада: Для маринування вибирайте злегка незрілу щільну аличу.
Банки промиваємо під проточною водою з харчовою содою, кришки обдаємо окропом. Кладемо в кожну банку по кілька горошин перцю і лавровий лист, а потім доверху наповнюємо аличею.
У великій каструлі кип'ятимо воду і наливаємо її в кожну банку до самого краю. Накриваємо кришками і залишаємо на 5-7 хвилин в такому вигляді.
Потім цю воду зливаємо назад у каструлю, додаємо сіль, цукор, гвоздику і корицю. Ставимо на вогонь, чекаємо, поки все разом закипить. Потім вливаємо оцет і знімаємо з вогню.
Порада: Якщо ви хочете зробити гостру пікантну заготовку, додайте червоний перець чилі, нарізаний шматочками.
Заливаємо маринадом аличу і герметично закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо теплим пледом або ковдрою до повного охолодження. Через добу прибираємо в темне прохолодне місце на тривале зберігання.
Порада: Мариновану аличу можна подати до запеченого м'яса, птиці, робити з нею салати і бутерброди.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачний салат із баклажанів на зиму.
- Читайте також на theLime, як приготувати сиру аджику.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.