Напередодні осінньо-зимового сезону чимало господинь намагаються зробити різні заготовки. І якщо ви вже закрили смачні помідори по-португальськи, радимо також зробити пікантний томатний сік. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: помідори (3 кг), кухонна сіль (1 ст. л.), цукор (2 ст. л.), гвоздика (10 шт.).
Приготування:
Для приготування томатного соку необхідно взяти м'ясисті помідори. Промиваємо їх під проточною водою, вирізаємо місця кріплення плодоніжки і розрізаємо на четвертинки.
Пропускаємо помідори через м'ясорубку. Виливаємо отриману масу в каструлю і ставимо її на плиту. Нагріваємо на повільному вогні й одночасно пюріруємо за допомогою погружного блендера.
Доводимо томатну масу до кипіння, потім зменшуємо вогонь, засипаємо сіль, цукор, зерна гвоздики. Уварюємо сік - на це має піти 15-20 хвилин.
На поверхні повинна утворюватися біла піна, коли її вже не буде - сік можна знімати з вогню і розливати в скляні банки.
Стерилізуємо банки і кришки. Пластикові кришки вимиваємо і обдаємо окропом, а металеві кип'ятимо в каструлі з водою протягом 8-10 хвилин. Банки промиваємо у воді з содою або натуральним миючим засобом, а потім стерилізуємо в мікрохвильовій печі. Наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин.
Розливаємо томатний сік у стерильні банки, закачуємо або закручуємо їх кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо до повного охолодження. Потім прибираємо в темне прохолодне місце, а взимку насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму смачні кабачки з вишнею.
- Читайте також на theLime, як зробити аджику по-вірменськи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.