Лайм

Як закрити смачний томатний сік: простий рецепт напою

Зробити це простіше простого

Напередодні осінньо-зимового сезону чимало господинь намагаються зробити різні заготовки. І якщо ви вже закрили смачні помідори по-португальськи, радимо також зробити пікантний томатний сік. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: помідори (3 кг), кухонна сіль (1 ст. л.), цукор (2 ст. л.), гвоздика (10 шт.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування томатного соку необхідно взяти м'ясисті помідори. Промиваємо їх під проточною водою, вирізаємо місця кріплення плодоніжки і розрізаємо на четвертинки.

Пропускаємо помідори через м'ясорубку. Виливаємо отриману масу в каструлю і ставимо її на плиту. Нагріваємо на повільному вогні й одночасно пюріруємо за допомогою погружного блендера.

Доводимо томатну масу до кипіння, потім зменшуємо вогонь, засипаємо сіль, цукор, зерна гвоздики. Уварюємо сік - на це має піти 15-20 хвилин.

На поверхні повинна утворюватися біла піна, коли її вже не буде - сік можна знімати з вогню і розливати в скляні банки.

Стерилізуємо банки і кришки. Пластикові кришки вимиваємо і обдаємо окропом, а металеві кип'ятимо в каструлі з водою протягом 8-10 хвилин. Банки промиваємо у воді з содою або натуральним миючим засобом, а потім стерилізуємо в мікрохвильовій печі. Наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин.

Розливаємо томатний сік у стерильні банки, закачуємо або закручуємо їх кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо до повного охолодження. Потім прибираємо в темне прохолодне місце, а взимку насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників