Лайм

Закриваємо на зиму компот з кабачків: не найбільш популярний, але оригінальний рецепт

Здивуйте рідних оригінальним напоєм

Сезон кабачків у самому розпалі, а це означає, що час зробити кілька заготовок на зиму з цим овочем. І якщо ви пробували закривати смачні кабачки з вишнею, зробіть також компот із них. theLime ділиться з вами оригінальним рецептом.

Інгредієнти: кабачки (1-2 шт.), вода (2 л), цукор (2 склянки), оцет 6% (0,5 ч. л.), гвоздика (2-3 палички).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кабачки промиваємо у воді, розрізаємо поздовжньо і видаляємо м'якоть з насінням. Потім нарізаємо кабачки скибочками і викладаємо у велику каструлю.

Заливаємо їх чистою відфільтрованою водою і доводимо до кипіння.

Додаємо цукор, ретельно перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Проварюємо все разом близько 5 хвилин, потім додаємо гвоздику.

Знімаємо каструлю з компотом з вогню і вливаємо в неї оцет.

Тим часом підготуємо банки і кришки для консервації. Простерилізувати їх можна будь-яким зручним способом - на водяній бані, в мікрохвильовці або духовці. Пластикові кришки обдаємо окропом, а металеві проварюємо в киплячій воді близько 5-10 хвилин.

У стерильні банки викладаємо шумівкою кабачки, заливаємо їх гарячим сиропом і закочуємо кришками. Ставимо компот догори дном, укутуємо в теплу ковдру або плед і залишаємо так до повного охолодження (приблизно на добу). Потім переставляємо їх у льох або комору, головне, щоб це було темне і прохолодне місце.

Урізноманітнити такий напій можна жовтою аличею або лимоном - тоді у вас вийде смак, схожий на ананасовий сік. Крім того, в такий компот можна додати обліпиху, сливу, абрикоси, вишню, яблука або ж цитрусові - наприклад, апельсин.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні