Сезон кабачків у самому розпалі, а це означає, що час зробити кілька заготовок на зиму з цим овочем. І якщо ви пробували закривати смачні кабачки з вишнею, зробіть також компот із них. theLime ділиться з вами оригінальним рецептом.
Інгредієнти: кабачки (1-2 шт.), вода (2 л), цукор (2 склянки), оцет 6% (0,5 ч. л.), гвоздика (2-3 палички).
Приготування:
Кабачки промиваємо у воді, розрізаємо поздовжньо і видаляємо м'якоть з насінням. Потім нарізаємо кабачки скибочками і викладаємо у велику каструлю.
Заливаємо їх чистою відфільтрованою водою і доводимо до кипіння.
Додаємо цукор, ретельно перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Проварюємо все разом близько 5 хвилин, потім додаємо гвоздику.
Знімаємо каструлю з компотом з вогню і вливаємо в неї оцет.
Тим часом підготуємо банки і кришки для консервації. Простерилізувати їх можна будь-яким зручним способом - на водяній бані, в мікрохвильовці або духовці. Пластикові кришки обдаємо окропом, а металеві проварюємо в киплячій воді близько 5-10 хвилин.
У стерильні банки викладаємо шумівкою кабачки, заливаємо їх гарячим сиропом і закочуємо кришками. Ставимо компот догори дном, укутуємо в теплу ковдру або плед і залишаємо так до повного охолодження (приблизно на добу). Потім переставляємо їх у льох або комору, головне, щоб це було темне і прохолодне місце.
Урізноманітнити такий напій можна жовтою аличею або лимоном - тоді у вас вийде смак, схожий на ананасовий сік. Крім того, в такий компот можна додати обліпиху, сливу, абрикоси, вишню, яблука або ж цитрусові - наприклад, апельсин.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачний томатний сік у домашніх умовах.
- Читайте також на theLime, як замаринувати аличу на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.