Сезон заготовок на зиму в самому розпалі. І якщо ви вже встигли закрити смачні помідори по-португальськи, спробуйте заквасити помідори за швидким рецептом - всього за 3 дні. theLime ділиться з вами покроковою інструкцією, як це зробити.
Інгредієнти: помідори (3 кг), селера черешкова (1 пучок), часник (1 шт.), кріп (1 пучок), сіль (2 ст. л. на 1 л води), цукор (2 ст. л. на 1 л води).
Приготування:
Селеру і кріп промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. У селери відрізаємо верхівки з зеленню, а стебла нарізаємо на шматочки довжиною приблизно 10 см. Кріп можна покласти цілим або трохи подрібнити.
Часник чистимо від лушпиння, поділяємо на зубчики. Кожен зубчик можна розрізати навпіл.
Помідори промиваємо під проточною водою. Щоб помідори засолити за 3 дні, вирізаємо у кожного місце кріплення плодоніжки. Цей отвір не повинен бути занадто великим, тому що в протилежному випадку вони розлізуться, коли ми будемо заливати їх окропом.
Беремо велику каструлю і кип'ятимо в ній воду, додаємо сіль, цукор. Потім в окріп кидаємо стебла селери на 30 сек. і слідом виймаємо їх шумівкою. Залишаємо кип'ячену воду на слабкому вогні.
У кожну банку викладаємо помідори, кріп, зелень, стебла селери, часник. Потім заливаємо це все розсолом і залишаємо в теплому приміщенні. Накриваємо блюдцем або кришкою, але не закриваємо повністю.
Приблизно за 3 дні розсіл помутніє, а на поверхні з'являться бульбашки. Закриваємо помідори з таким розсолом кришкою і залишаємо приблизно на добу в холодильнику.
Потім дістаємо і насолоджуємося швидкою закускою.
- Раніше ми розповіли, як огірки в кетчупі зробити хрусткими.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму в'ялені томати з прованськими травами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.