RU  UA

Lifestyle

Як приготувати смачні мариновані баклажани з часником: простий рецепт

Спробуйте сезонну закуску до страв із картоплі та м'яса

Любителям простих овочевих закусок, зокрема, страв із баклажанів, неодмінно варто спробувати мариновані баклажани з цибулею та часником. Простий рецепт дозволить замаринувати овочі всього за добу, насолодитися дуже ніжною структурою синеньких та ароматом, перед яким не встояти.

Для приготування маринованих баклажанів зберемо наступні інгредієнти: баклажани (2 шт), цибулю (1-2 шт), часник (2-3 зубчики), олію (2 ст. ложки), оцет 9% (1 ст. ложка), цукор (1 ч. ложка), сіль (за смаком). При бажанні до баклажанів можна додати кілька гілочок петрушки.

Фото: Pixabay

Як смачно замаринувати баклажани

Ретельно промийте баклажани, очистіть від шкірки та видаліть корінці. Наріжте їх уздовж тонкими пластинами. Розігрійте духовку до 190 градусів, застеліть деко пергаментом або фольгою та викладіть на нього слайси баклажанів. Запікайте 20-25 хвилин.

А тим часом приготуйте маринад. Поріжте тонкими півкільцями цибулю, дрібно пошинкуйте петрушку. Промийте часник і подрібніть його за допомогою преса. Змішайте ці продукти, додайте до них сіль, цукор, оцет і олію. Ретельно перемішайте та спробуйте на смак.

Наріжте запечені баклажани на шматочки менших розмірів і додайте їх у маринад. Добре перемішайте. Після цього перекладіть загальну масу до скляної банки та закрийте кришкою. Сховайте закуску в холодильнику на добу - за цей час вона замаринується, набереться насиченого смаку та аромату.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи рассказали, какие знаки Зодиака спорят в любой ситуации - Овны, Львы, Стрельцы

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Как приготовить настои из свежевыкопанного или высушенного чистотела, а также как их применять для борьбы с насекомыми-вредителями

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Чтобы панкейки получились мягкими и пышными, готовить их нужно не на молоке, а на кефире - рецепт популярных американских блинов