Лайм

Як приготувати смачні тушковані кабачки в соєвому соусі: простий рецепт

Здивуйте рідних незвичною стравою

Сезон кабачків добігає кінця. І якщо ви вже пробували робити деруни з кабачка і картоплі, приготуйте кабачки, тушковані в соєвому соусі. theLime ділиться з вами перевіреним та простим рецептом.

Інгредієнти: кабачки (2 шт.), цибуля ріпчаста (1-2 шт.), корінь імбиру (1 см), соус соєвий (0,5 склянки), крохмаль (1 ст. л.), олія рослинна (2-3 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кабачки промиваємо під проточною водою, нарізаємо великим кубиком. Цибулю очищаємо від лушпиння і також ріжемо, а корінь імбиру дрібно рубаємо.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю і починаємо її обсмажувати. Якщо ви переживаєте, що цибуля пригорить - додайте в неї дрібку цукру. Тримаємо на сильному вогні близько 5 хвилин.

Потім додаємо нарізані кабачки, зменшуємо вогонь, перемішуємо і тушкуємо приблизно 10 хвилин. За цей час кабачки повинні підрум'янитися. Слідом додаємо подрібнений імбир, перемішуємо і тушкуємо все разом близько 1-2 хвилин.

Тим часом в окремому посуді змішуємо соєвий соус і крохмаль. Потім виливаємо отриману суміш у кабачки, перемішуємо і тушкуємо ще близько 2-3 хвилин - за цей час соус повинен загуснути.

Знімаємо з вогню і накриваємо кришкою на кілька хвилин. Потім подаємо кабачки в соєвому соусі до столу з гарніром, м'ясними або рибними стравами. Зверху їх можна посипати кунжутом або нарізаною зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні