Сезон кабачків добігає кінця. І якщо ви вже пробували робити деруни з кабачка і картоплі, приготуйте кабачки, тушковані в соєвому соусі. theLime ділиться з вами перевіреним та простим рецептом.
Інгредієнти: кабачки (2 шт.), цибуля ріпчаста (1-2 шт.), корінь імбиру (1 см), соус соєвий (0,5 склянки), крохмаль (1 ст. л.), олія рослинна (2-3 ст. л.).
Приготування:
Кабачки промиваємо під проточною водою, нарізаємо великим кубиком. Цибулю очищаємо від лушпиння і також ріжемо, а корінь імбиру дрібно рубаємо.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю і починаємо її обсмажувати. Якщо ви переживаєте, що цибуля пригорить - додайте в неї дрібку цукру. Тримаємо на сильному вогні близько 5 хвилин.
Потім додаємо нарізані кабачки, зменшуємо вогонь, перемішуємо і тушкуємо приблизно 10 хвилин. За цей час кабачки повинні підрум'янитися. Слідом додаємо подрібнений імбир, перемішуємо і тушкуємо все разом близько 1-2 хвилин.
Тим часом в окремому посуді змішуємо соєвий соус і крохмаль. Потім виливаємо отриману суміш у кабачки, перемішуємо і тушкуємо ще близько 2-3 хвилин - за цей час соус повинен загуснути.
Знімаємо з вогню і накриваємо кришкою на кілька хвилин. Потім подаємо кабачки в соєвому соусі до столу з гарніром, м'ясними або рибними стравами. Зверху їх можна посипати кунжутом або нарізаною зеленню.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні баклажани по-корейськи.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму компот із кабачків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.