Сезон консервації добігає кінця, і чимало господинь замислюються про те, що ще можна закрити на зиму. І якщо ви вже пробували маринувати гриби маслюки, приготуйте закуску зі слив, яка відмінно доповнить страви з м'яса і птиці. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: сливи (3 кг), оцет 9% (250 мл), кориця мелена (1 ч. л.), цукор (1-1,2 кг), горошини чорного перцю (10 шт.), лавровий лист (3 шт.), гвоздика (10 шт.).
Приготування:
Для приготування такої закуски знадобляться щільні, трохи недоспілі сливи. Промиваємо їх під проточною водою, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім проколюємо кожну сливу виделкою в 3-4 місцях і складаємо в чисту каструлю або миску.
Для приготування маринаду беремо емальований посуд, наливаємо в неї оцет, додаємо цукор і всі спеції крім кориці. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Чекаємо, поки цукор повністю розчиниться. Зазначимо, що маринаду виходить мало, і він дуже густий (так як готується без води), але потім, коли сливи пустять сік, його стане значно більше.
Заливаємо сливи гарячим маринадом і накриваємо кришкою. Струшуємо кілька разів, щоб всі сливи поринули в маринад, і залишаємо їх приблизно на добу.
Через зазначений проміжок часу зливаємо маринад, доводимо його до кипіння, потім знову заливаємо їм сливи. Проробляємо те ж саме ще через добу, при цьому додаючи в киплячий маринад корицю, проварюємо все разом кілька хвилин. Знову заливаємо їм сливи, накриваємо кришкою або обв'язуємо чистою марлею. Залишаємо приблизно на 3 доби.
Потім ставимо все разом на плиту і доводимо до кипіння на слабкому вогні. Кип'ятимо близько 5 хвилин.
Поки варяться сливи в маринаді, підготуємо банки і кришки для консервації. Промиваємо банки в проточній воді з содою або миючим засобом, а потім стерилізуємо в духовці, на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у воді близько 5-10 хвилин.
Викладаємо в стерильні банки сливи і заливаємо їх гарячим маринадом, відразу ж герметично закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і накриваємо теплим пледом або ковдрою. У такому вигляді заготовка повинна постояти приблизно добу - до повного охолодження.
Потім переставляємо мариновані сливи в темне прохолодне місце до зими. Такі сливи, як і маринад, можна використовувати для м'ясних страв, а також для різноманітних соусів.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму компот із кабачків.
- Читайте також на theLime, як смачно замаринувати кабачки без стерилізації.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.