Лайм

Як смачно замаринувати гриби маслюки на зиму: простий рецепт

Спробуйте зробити апетитну закуску

Осінь у багатьох асоціюється із сезоном "тихого полювання" - тобто збиранням грибів, які потім можна законсервувати. І якщо ви вже пробували маринували гриби-лисички, на цей раз поекспериментуйте з маслюками. theLime ділиться з вами докладним рецептом, як це зробити.

Інгредієнти на 1 банку ємністю 500 мл: маслюки (1 кг), вода (200 г), оцет столовий 9% (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), перець духмяний (3 шт.), лавровий лист (1 шт.), гвоздика (2 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку необхідно почистити маслюки: знімаємо темну шкірку з капелюшка, потім очищаємо ніжку від плівки. Якщо гриби великі, нарізаємо їх на 2-4 частини.

Потім миємо маслюки в холодній проточній воді. Складаємо їх у велику каструлю, заливаємо відфільтрованою водою так, щоб вона повністю покрила гриби, і ставимо на плиту.

Чекаємо, поки вода закипить, а потім проварюємо маслюки близько 20-30 хвилин. Періодично потрібно знімати з поверхні ложкою піну.

Поки варяться гриби, підготуємо банки і кришки для консервації. Промиваємо банки в проточній воді з содою або миючим засобом, а потім стерилізуємо в духовці, на паровій бані або в мікрохвильовій печі.

Для цієї заготовки підійдуть невеликі банки, тому найзручніше це зробити в мікрохвильовці. Наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-7 хвилин. Кришки кип'ятимо у воді близько 5-10 хвилин.

Відкидаємо зварені гриби маслюки на сито, чекаємо, поки стече зайва рідина. Потім розкладаємо їх у стерильні банки.

Готуємо маринад: у невелику каструлю кладемо сіль, лавровий лист, перець, гвоздику, заливаємо все водою і оцтом. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і даємо прокипіти близько 1-2 хвилин.

Наливаємо киплячий маринад у банку з грибами. Потім беремо велику каструлю, дно якої вистилаємо рушником або відрізом тканини. Ставимо в неї банку і заливаємо водою майже до самого верху і доводимо її до кипіння. Стерилізуємо на слабкому вогні близько 20 хвилин.

Потім акуратно виймаємо банку з грибами - притримуючи її прихваткою або рушником, щоб не обпектися. Закриваємо або закочуємо її кришкою.

Перевертаємо банку догори дном, накриваємо теплою ковдрою або пледом і залишаємо до тих пір, поки заготовка повністю не охолоне. Потім прибираємо її в прохолодне місце, а взимку насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні