Лайм

Як приготувати смачний домашній кетчуп із томатів та солодкого перцю: простий рецепт

Його зможе зробити навіть господиня-початківець

Чимало господинь полюбляють домашні соуси замість магазинних. І якщо ви вже пробували робити соус із жовтих помідорів, приготуйте натуральний кетчуп із томатів і солодкого болгарського перцю. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: помідори (1 кг), болгарський перець (2-3 шт.), ріпчаста цибуля (1 шт.), часник (3-4 зубчики), мелений перець або суміш перців (1 ч. л.), сіль, цукор (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спілі помідори і солодкий болгарський перець промиваємо під проточною водою. Перець розрізаємо і видаляємо насіння, білі перегородки та місця кріплення плодоніжки. На помідорах робимо невеликі надрізи, обдаємо окропом і знімаємо з них шкірку.

Цибулю і часник очищаємо від лушпиння. Часник пропускаємо через прес або дрібно рубаємо ножем.

Помідори подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера. Те ж саме робимо з солодким перцем і ріпчастою цибулею.

Викладаємо всі інгредієнти в каструлю і ставимо її на плиту. Доводимо до кипіння на сильному вогні, а потім зменшуємо його до мінімуму. Варимо близько 20-30 хвилин, час від час перемішуючи.

Сіль і цукор вводимо в кілька етапів, пробуючи весь час на смак. Кількість цукру залежить від того, наскільки кислі або солодкі помідори.

Через зазначений проміжок часу пробуємо на смак - болгарський перець повинен повністю зваритися. Додаємо до томатної пасти часник і суміш мелених перців та варимо ще близько 3-5 хвилин після закипання, потім знімаємо з плити і чекаємо, поки кетчуп охолоне.

Якщо ви хочете зробити більш гострий кетчуп - додайте трохи оцту або лимонної кислоти. Якщо вам не подобається консистенція кетчупу - його можна уварити, проте на це знадобиться близько 1-1,5 години. Або ж можна розвести 1 ст. л. картопляного крохмалю в 100 мл холодної води і додати цей розчин в майже готовий кетчуп. Потім доводимо цю масу до кипіння і знімаємо з вогню.

Подаємо натуральний кетчуп до м'ясних страв або картоплі фрі.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати домашній майонез за допомогою блендера або вінчика.
  • Читайте також на theLime, як зробити класичний соус песто.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг