У багатьох господинь є свої фірмові рецепти перших страв, які потім передаються з покоління в покоління. І якщо ви вже пробували робити ароматний суп Харчо з яловичиною, приготуйте на цей раз пікантну солянку по-грузинськи. theLime ділиться з вами перевіреним і смачним рецептом.
Інгредієнти: яловичий бульйон (2 л), яловичина (900-950 г), помідори (2 шт.), часник (5-6 зубчиків), цибуля (2 шт.), солоні огірки (2-3 шт.), томатна паста (50 мл), винний оцет (25 мл), свіжа кінза (30 г), соняшникова олія (25 мл), сіль (6 г), борошно (для загущення), спеції (перець, гвоздика, чебрець, хмелі-сунелі тощо).
Приготування:
Спочатку необхідно підготувати всі інгредієнти. Яловичину промиваємо в проточній воді, нарізаємо великим кубиком або смужками. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння, ріжемо дрібно або тремо на терці.
Помідори обполіскуємо в воді, за бажанням знімаємо шкірку і ріжемо на половинки, а потім - тонкими часточками. Солоні огірки нарізаємо півкільцями і відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї нарізане м'ясо і перчимо його. Прожарюємо його на сильному вогні, періодично перемішуючи дерев'яною або силіконовою лопаткою. Як тільки воно пустить сік, зменшуємо вогонь і накриваємо сковорідку кришкою. Тушкуємо приблизно 5 хвилин, потім додаємо подрібнену цибулю, а ще через декілька хвилин - помідори. Збільшуємо вогонь і прожарюємо ще 3 хвилини, весь час помішуючи. Потім додаємо томатну пасту, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще близько 5 хвилин.
Наступний етап - перекладаємо м'ясну зажарку у велику каструлю, додаємо солоні огірки і трохи солі, включаємо сильний вогонь. Перемішуємо і додаємо трохи борошна, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 3 хвилин. Додаємо винний оцет і трохи бульйону, доводимо все разом до кипіння, потім вливаємо бульйон, перемішуємо, зменшуємо вогонь. Накриваємо кришкою і варимо солянку ще приблизно 15 хвилин.
У самому кінці додаємо часник і подрібнену зелень, а також за бажанням спеції, наприклад, гвоздику, чебрець, хмелі-сунелі і т.д. Знімаємо з плити, накриваємо кришкою і залишаємо солянку по-грузинськи настоюватися приблизно 10-15 хвилин.
Подаємо до столу і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зварити солянку за класичним рецептом.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома угорський бограч.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.