RU  UA

Lifestyle

Як приготувати смачний сирно-банановий торт: простий рецепт

Побалуйте своїх рідних і друзів

Осінніми вечорами хочеться відпочити від міської метушні за чашкою какао і з ароматною домашньою випічкою. І якщо ви вже робили класичний торт Лимонник, спробуйте приготувати сирно-банановий торт. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти для тіста: яйця (4 шт.), цукор (180 г), борошно (180 г), какао-порошок (5 ст. л.), розпушувач тіста (7 г), вода (4 ст. л.).

Інгредієнти для крему: пастоподібний сир (250 г), цукор (160 г), желатин (15 г), вершки 33% (500 мл), банан (1 шт.), вода (0,25 склянки), шоколад темний тертий (100 г).

Інгредієнти для начинки: банан (3-4 шт.).

Інгредієнти для просочення: коньяк (1 ст. л.), цукор (2 ст. л.), вода (0,5 склянки).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Почнемо приготування з бісквіта: відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо в мисці жовтки з гарячою водою, поступово додаючи цукор. Перемішуємо до його повного розчинення.

В іншій збиваємо білки - до консистенції міцної піни. Борошно просіваємо з розпушувачем через сито, додаємо до нього какао, перемішуємо.

На збиті жовтки викладаємо білки і борошняну суміш. Акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою зверху вниз.

Розігріваємо духовку до 180°С. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо тісто в неї і ставимо в гарячу духову шафу приблизно на 30 хвилин. Потім дістаємо бісквіт і чекаємо, поки він охолоне.

Слідом вирізаємо ножем внутрішню частину бісквіта, відступаючи від краю близько 2 см і залишаючи дно. Відставляємо вирізані частини в сторону.

Для просочення з'єднуємо воду, цукор і трохи коньяку. Змащуємо цією сумішшю корж.

Тим часом приготуємо крем. Для цього банан подрібнюємо за допомогою блендера, а желатин розчиняємо у воді. Додаємо до банану сир і цукор, перемішуємо до повного розчинення цукру. Збиваємо вершки, а желатин розпускаємо на водяній бані. Потім додаємо його до сирно-бананової маси. Все перемішуємо, потім додаємо вершки і натертий шоколад.

Банани для начинки чистимо, ріжемо на половинки або часточками, укладаємо на дно просоченого бісквіта. Потім зверху викладаємо крем, а на нього подрібнені шматочки бісквіта, які ми вирізали раніше з середини. Зверху можна посипати також какао для декору або прикрасити часточками банана.

Прибираємо торт у холодильник на ніч, щоб він добре просочився і застиг.

На наступний день дістаємо і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Почему скорлупу от освященных в церкви яиц нельзя выбрасывать, а также куда ее можно закопать и как использовать в качестве удобрения

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Как и где лучше всего хранить паску, чтобы она не впитала в себя посторонние запахи, не стала черствой и не заплесневела

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Как в домашних условиях приготовить вкусную глазурь из зефира маршмеллоу, чтобы украсить домашние паски перед светлым воскресеньем