Лайм

Як приготувати на сковороді смачні сирні кульки: простий рецепт закуски

Зробити їх можна за лічені хвилини

Іноді хочеться приготувати небанальну закуску для посиденьок з друзями або сімейного перегляду улюбленого серіалу. І якщо ви вже пробували робити смачні сосиски в тісті на шпажках, урізноманітніть своє меню сирними кульками. theLime ділиться найпростішим рецептом.

Інгредієнти: твердий сир (300 г), пшеничне борошно (4 ст. л.), яйця (3 шт.), сіль (за смаком), рослинна олія (600 мл), панірувальні сухарі (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування цієї закуски необхідно заздалегідь покласти твердий сир у холодильник, щоб потім його було зручно натирати на терці.

У глибоку миску розбиваємо яйця і збиваємо їх за допомогою вилки, щоб змішати білки і жовтки. Туди ж тремо твердий сир - найкраще це зробити на крупній терці. Якщо сир досить солоний, досолювати не потрібно. В іншому випадку - солимо, перемішуємо сир і яйця.

Потім в сирно-яєчну суміш додаємо трохи борошна - робити це потрібно поступово, щоб не переборщити з цим інгредієнтом.

Згодом з цієї маси ліпимо кульки розміром з перепелине яйце - найкраще цього робити кінчиками пальців, щоб тісто не сильно липнуло до рук. Із вказаної кількості інгредієнтів маємо отримати приблизно 20 сирних кульок.

Далі беремо тарілку і висипаємо на неї панірувальні сухарі. Обвалюємо кожну кульку в сухарях з усіх боків.

Розігріваємо на плиті сковороду з високими бортиками, виливаємо рослинну олію. Її наливаємо рівно стільки, щоб сирні кульки були покриті наполовину. Щоб олія не бризкала, додаємо в неї дрібку солі.

Коли олія майже закипить, кидаємо в неї кілька сирних кульок, через деякий час перевертаємо їх за допомогою шумівки або ложки, щоб вони пропеклися рівномірно, не прилипли і не підгоріли. На жарку з кожного боку має піти приблизно 2-3 хвилини.

Дістаємо рум'яні сирні кульки за допомогою шумівки і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралося зайва олія. Потім робимо те ж саме з іншими кульками.

Подаємо сирні кульки з часниковим соусом або кетчупом і насолоджуємося незвичною закускою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги