Лайм

Як приготувати булгур з м'ясом і грибами на сковороді: простий рецепт

Урізноманітніть своє звичне меню

Кожна господиня намагається готувати для своєї сім'ї смачні та корисні страви. І якщо ви вже робили на обід смачний крем-суп із гарбуза, цього разу поекспериментуйте та урізноманітніть своє меню булгуром з грибами та м'ясом. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: свинина або яловичина, або куряче філе (400 г), печериці (300 г), булгур (200 г), цибуля (1 шт.), сіль (за смаком), перець горошком (4-5 шт.), лавровий лист (2 шт.), олія (3 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування цієї страви знадобиться м'якоть свинини чи яловичини (або куряче філе). М'ясо ретельно промиваємо у проточній воді та нарізаємо середнім кубиком по 2-2,5 см.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Гриби промиваємо під проточною водою або промокаємо вологою губкою, обрізаємо різні вм'ятини і, якщо є, місця, що підгнили. Булгур можна не промивати.

Розігріваємо сковороду з високими бортиками з рослинною олією, викладаємо на неї скибочки м'яса і обсмажуємо на сильному вогні до рум'яної скоринки. Потім додаємо нарізану цибулю і тушкуємо все разом ще близько 3-5 хвилин.

Потім заливаємо м'ясо склянкою гарячої води, солимо, додаємо спеції. Накриваємо кришкою та тушкуємо на повільному вогні. Якщо це свинина, достатньо буде 30-40 хвилин, якщо яловичина – близько години. Якщо ви вирішили зробити більш дієтичну версію страви – додавайте куряче філе, яке потрібно обжарювати близько 10-15 хвилин.

Тим часом крупно нарізаємо печериці. Коли м'ясо стане м'яким, додаємо до нього гриби, готуємо разом близько 15 хвилин.

Потім додаємо до сковороди булгур і заливаємо водою, за бажанням можна трохи досолити. Накриваємо кришкою та готуємо на слабкому вогні ще 15 хвилин. Потім вимикаємо його, знімаємо з плити та даємо настоятися ще 5-10 хвилин під закритою кришкою.

Подаємо булгур з м'ясом та грибами до столу на обід чи вечерю.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні