Лайм

Як смачно стушкувати капусту з м'ясом та грибами: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

У холодну пору року вибір сезонних овочів значно менший, але і з них можна приготувати різноманітні та корисні страви. І якщо ви вже пробували квасити капусту за швидким рецептом за добу, цього разу стушкуйте її з м'ясом та грибами. theLime ділиться покроковою інструкцією, як це зробити.

Інгредієнти: капуста (1,5 кг), куряче філе або яловичина (800 г), шампіньйони (500 г), ріпчаста цибуля (2 шт.), морква (4 шт.), томатна паста або сік (5 ст. л./0,5 л), зелень кропу або петрушки (1 пучок), олія (150 мл), сіль, перець, спеції.

Фото: pinterest.com

Приготування:

М'ясо промиваємо, обрізаємо плівки та жили, нарізаємо дрібними шматочками.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній м'ясо на сильному вогні, солимо, перчимо, потім зменшуємо його і гасимо під закритою кришкою 10-15 хвилин. Після цього перекладаємо його в чистий посуд та відставляємо.

Цибулю та моркву миємо та очищаємо. Цибулю нарізаємо кубиком, а моркву тремо на терці або ріжемо соломкою.

Капусту промиваємо під проточною водою, знімаємо верхнє листя, а потім дрібно шаткуємо за допомогою ножа або ж насадок у кухонному комбайні.

Гриби промиваємо або витираємо вологою ганчіркою. Обрізаємо прим'яті місця та нарізаємо досить крупно. Ставимо на плиту каструлю з водою, чекаємо, поки вона закипить. Солимо її і відварюємо у цій воді печериці – близько 5-7 хвилин. Потім відкидаємо гриби на друшляк, щоб із них стікла рідина.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, кидаємо на неї частину цибулі та обсмажуємо її на слабкому вогні до напівпрозорості. Якщо ви переживаєте, що вона може пригоріти, додайте трохи цукру.

Потім до сковороди додаємо печериці та моркву, обсмажуємо все разом кілька хвилин. Згодом вливаємо томатну пасту, розведену в 500 мл кип'яченої води, або томатний сік. Все разом доводимо до кипіння і додаємо тушкуватися шматочки обсмаженого м'яса.

Через 15 хвилин викладаємо в сковороду нарізану капусту, перемішуємо і залишаємо під кришкою на слабкому вогні близько 40 хвилин, а якщо капуста молода - 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення за бажанням додаємо рублену зелень.

Подаємо страву до столу, наприклад, разом із картопляним пюре.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні