У холодну пору року в магазинах стає менше сезонних овочів. Саме тому чимало господинь заготовляють різні соління. І якщо ви вже робили квашені огірки на зиму, цього разу приготуйте квашену капусту. theLime ділиться найшвидшим способом, як це зробити.
Інгредієнти на одну банку об'ємом 3-3,5 л: капуста свіжа (1,5-1,8 кг), морква (0,3 кг), кмин (1 ч. л.), вода охолоджена кип'ячена (1 л), цукор (1 ст. л.), сіль (2 ст. л.), оцет 9% (8 ст. л.), олія для подачі (за смаком), цибуля ріпчаста (за смаком).
Приготування:
Капусту промиваємо під проточною водою, знімаємо верхнє, негарне або пом'яте листя. Шинкуємо акуратно соломкою і складаємо у велику каструлю.
Моркву ополіскуємо у воді, очищаємо і тремо на великій терці. Висипаємо до капусти і перемішуємо все разом. Злегка придавлюємо овочі руками, щоб вони пустили сік. Також за бажанням всипаємо трохи зерен кмину і все перемішуємо.
Потім перекладаємо капусту в скляну банку і щільно утрамбовуємо, щоб залишилося ще місце для маринаду, який забезпечить швидкий процес сквашування.
Для приготування маринаду в охолоджену кип'ячену воду додаємо сіль та цукор, трохи підігріваємо, щоб вони повністю розчинилися. Потім охолоджуємо розчин і додаємо в нього оцет.
Заливаємо в банку з нарізаною капустою та морквою маринад, потім робимо ложкою невеликі "проколи", щоб випустити повітря. Накриваємо кришкою та відправляємо в холодильник на добу.
Через добу дістаємо певну кількість капусти і трохи віджимаємо. Додаємо в салат нарізану цибулю, за бажанням нарізану зелень, приправляємо олією і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли про три натуральні домашні соуси, які замінять майонез.
- Читайте також на theLime, як смачно заквасити капусту з морквою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.