Чимало господинь планують меню своєї сім'ї наперед, щоб воно було збалансованим, корисним та смачним. І якщо ви вже пробували робити рибні котлети з філе, цього разу приготуйте курячі відбивні з сиром. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: куряче філе (500 г), сир твердий (100 г), яйця (3 шт.), майонез (3 ст. л.), борошно (3-4 ст. л.), свіжомелений перець, сіль, олія.

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Куряче філе промиваємо під проточною водою, обрізаємо всі хрящі та прожилки. Розрізаємо кожне філе на 3-4 акуратні частини. Перекладаємо їх у пакети-слайдери та злегка відбиваємо спеціальним молотком. Якщо таких пакетів немає, можна взяти харчову плівку або чисті поліетиленові пакети, одним із них застелити обробну дошку, а другим – накрити шматочок філе. Далі відбивні солимо і перчимо до смаку.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Займемося приготуванням кляру. У невелику миску розбиваємо яйця, додаємо майонез, сіль, спеції, потім невеликими порціями вводимо борошно. Перемішуємо, поки кляр не загусне.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Твердий сир тремо на великій терці.

Добре розігріваємо сковороду з олією. Беремо шматочок філе і макаємо його однією стороною у кляр, а потім викладаємо нею на гарячу сковороду. Зверху посипаємо натертим сиром і виливаємо на нього ложку кляру таким чином, щоб він покрив сир. Чекаємо, а потім перевертаємо на інший бік і смажимо до рум'яної скоринки. Слідом проробляємо те саме з іншими відбивними. Доводимо до готовності на сковороді.

Також можна поекспериментувати та приготувати їх у духовці. Викладаємо підготовлені шматочки сирого філе на деко, застелене пергаментом. Змащуємо майонезом, додаємо за бажанням скибочки помідора, а зверху посипаємо натертим сиром. Запікаємо при температурі 180°С близько 35-40 хвилин.

Подаємо апетитні відбивні з сиром до рису, каші, салату або запечених овочів.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.