Лайм

Як приготувати смачну італійську фритату замість омлета: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Кожен із нас знає, що сніданок має бути не лише смачним, але й ситним. І якщо вам вже поряд набрид класичний омлет, зробіть фритату - італійську яєчню, яку готують з начинками з сиру, овочів, ковбаси або м'яса. theLime ділиться з вами її перевіреним рецептом.

Інгредієнти: яйця (4 шт.), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), помідор (1 шт.), твердий сир (50 г), солодкий червоний перець (1 шт.), петрушка (1-2 гілочки), сіль, перець, спеції, оливкова олія.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Фритату спочатку смажать на плиті, а потім доводять до готовності в духовці. Тому наперед розігріваємо її до 180°С.

Цибулю та часник очищаємо, цибулю нарізаємо півкільцями, а часник – маленькими кубиками.

Перець та помідор споліскуємо у воді, з помідора за бажанням знімаємо шкірку, нарізаємо. Перець очищаємо від насіння та білих прожилок, рубаємо дрібним кубиком.

Зелень петрушки промиваємо під проточною водою і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога, потім дрібно рубаємо. Твердий сир тремо на терці.

У глибоку миску розбиваємо яйця, солимо і перчимо за смаком, злегка збиваємо вінчиком. Додаємо до них нарізану зелень та натертий сир.

Беремо сковороду та розігріваємо її з оливковою олією, потім обсмажуємо на ній часник та цибулю. Через кілька хвилин додаємо перець та помідори. Тушкуємо все разом близько 5-7 хвилин, постійно помішуючи, щоб овочі не пригоріли.

Потім заливаємо все підготовленою яєчною сумішшю і чекаємо, доки омлет схопиться. Через деякий час відправляємо фритату в розігріту духовку та випікаємо при температурі 180°С 10-15 хвилин.

Готовий омлет розрізаємо на порційні шматочки та подаємо з салатом на сніданок.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні