Кожен із нас знає, що сніданок має бути не лише смачним, але й ситним. І якщо вам вже поряд набрид класичний омлет, зробіть фритату - італійську яєчню, яку готують з начинками з сиру, овочів, ковбаси або м'яса. theLime ділиться з вами її перевіреним рецептом.
Інгредієнти: яйця (4 шт.), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), помідор (1 шт.), твердий сир (50 г), солодкий червоний перець (1 шт.), петрушка (1-2 гілочки), сіль, перець, спеції, оливкова олія.
Приготування:
Фритату спочатку смажать на плиті, а потім доводять до готовності в духовці. Тому наперед розігріваємо її до 180°С.
Цибулю та часник очищаємо, цибулю нарізаємо півкільцями, а часник – маленькими кубиками.
Перець та помідор споліскуємо у воді, з помідора за бажанням знімаємо шкірку, нарізаємо. Перець очищаємо від насіння та білих прожилок, рубаємо дрібним кубиком.
Зелень петрушки промиваємо під проточною водою і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога, потім дрібно рубаємо. Твердий сир тремо на терці.
У глибоку миску розбиваємо яйця, солимо і перчимо за смаком, злегка збиваємо вінчиком. Додаємо до них нарізану зелень та натертий сир.
Беремо сковороду та розігріваємо її з оливковою олією, потім обсмажуємо на ній часник та цибулю. Через кілька хвилин додаємо перець та помідори. Тушкуємо все разом близько 5-7 хвилин, постійно помішуючи, щоб овочі не пригоріли.
Потім заливаємо все підготовленою яєчною сумішшю і чекаємо, доки омлет схопиться. Через деякий час відправляємо фритату в розігріту духовку та випікаємо при температурі 180°С 10-15 хвилин.
Готовий омлет розрізаємо на порційні шматочки та подаємо з салатом на сніданок.
- Раніше ми розповіли, як приготувати популярний американський сніданок – яйця Бенедикт.
- Читайте також на theLime, як зробити апетитний сендвіч Монте-Крісто.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.