Лайм

Як вибрати якісний пуховик на зиму і впізнати дешевку: прості хитрощі

Перед покупкою виріб потрібно ретельно оглянути й помацати

Кожна дівчина хоче виглядати в будь-яку пору року на всі 100%. І якщо влітку не замислюючись можна міняти по кілька образів в день, то в холодну пору перед багатьма стоїть непосильне завдання - вибрати такий верхній одяг, який був би і практичним, і стильним, і теплим одночасно. theLime зібрав найважливіші поради, як визначити перед покупкою, який пуховик перед вами - якісний чи ні.

Перш за все при виборі звертаємо увагу на візуальні складові: тканину, шви, фурнітуру, манжети і обробку. Тканина повинна бути високої якості, непромокаючою, щільною - деякі виробники додатково просочують її, щоб під час дощу або снігопаду вона відштовхувала вологу. Внутрішня підкладка повинна бути прострочена, щоб пух або перо не звалювалися в купу, а шви - рівні й міцні, без ниток, що вилазять назовні. Поганий, кривий рядок означає, що наповнювач вилазитиме з пуховика вже в перші тижні експлуатації.

Фото: pinterest.com

Далі перевіряємо фурнітуру: кнопки, гудзики, застібки, блискавки і т.п. Вони повинні бути надійними і міцними. Якщо блискавка заїдає ще під час примірки в магазині - таку річ точно не можна назвати якісною. Чимало виробників також докладають пакетик із запасними кнопками або гудзиками на випадок, якщо з фурнітурою щось трапиться.

Якщо ви хочете бути впевненими, що морозне повітря не проникне під пуховик, вибирайте моделі з резинками на манжетах і внизу виробу. Також зберегти тепло допоможе пояс на талії і капюшон. Важливо, щоб капюшон, а також хутряні елементи, якщо вони є, з легкістю відстібалися - це полегшить прання виробу в домашніх умовах або хімчистку.

Якщо візуально вас все влаштовує, ретельно оглядаємо етикетку. Добросовісний виробник повинен залишити на ній інформацію про склад виробу (наповнювач), а також методи очищення. Ознака якісність і гідного виробника - це наявність маленького мішечка зі зразком наповнювача.

Фото: pinterest.com

На сьогоднішній день пуховиком називають будь-яку утеплену куртку, при цьому в якості наповнювача можуть використовувати пух і перо, ватин, синтепон, холлофайбер, ізософт та інші.

Чимало модниць віддають перевагу курткам із натуральним наповнювачем - вони легкі, не сковують рухів і чудово захищають від холоду і вітру.

Для холодної та морозної зими найкраще придбати пуховик, в складі якого 70-80% пуху і 30-20% пера. На етикетках вони позначаються словами down і feather. Для помірної зими допустимо використання куртки з співвідношенням пуху і пера 60 на 40 або ж 50 на 50.

Важлива також щільність наповнювача - чим більше показник, тим рівномірнішим і кращим буде тепловий захист. На якісному пуховику це число 550 або більше. Більш того, наповнювач повинен легко і швидко відновлюватися після стискання - це можна легко перевірити під час примірки.

Фото: pinterest.com

Пуховик з натурального пуху і пера повинен бути якісно прострочений - в ідеалі це секції розміром приблизно 20х20 см. Всередині кожного блоку пух повинен розподілятися рівномірно, не збиваючись і не утворюючи грудочок. Також важливо, щоб пір'я не проколювало тканину зовні. Якщо вже під час першої примірки ви виявили це, такий виріб навряд чи буде радувати вас.

Якщо ж у вас алергія на натуральні матеріали, можна підібрати пуховик із синтепоном або його аналогами: холлофайбером, тінсулейтом, ізософтом, синтепухом, файбертеком і ін.

Синтепоновий наповнювач зменшить вартість куртки, проте така річ навряд чи послужить вам довго - 1-2 роки, в той час як пуховик із натурального матеріалу - 5-10 років.

Фото: pinterest.com

Найякіснішим і найновішим варіантом волокон для зимових пуховиків вважається тінсулейт. Він - тонкий, легкий і пружний, але в той же час вважається відмінним термоізолятором.

Якщо ви перевірили всі ці параметри, саме час відправитися в примірочну. Зазначимо, що важливо заздалегідь продумати, з чим ви будете носити пуховик, за можливості взяти кілька пар взуття і улюблені аксесуари. Це допоможе зрозуміти, які луки можна скласти з тією чи іншою курткою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу  

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним