Лайм

Як приготувати справжні макарони по-флотськи з томатами: простий рецепт

Зробити їх простіше простого

Після насиченого різними подіями дня хочеться розслабитися, а не стояти годинами біля плити та готувати складні багатокомпонентні страви. І якщо ви вже робили булгур з м'ясом та грибами на сковороді, урізноманітніть своє меню макаронами по-флотськи з томатами. theLime підібрав перевірений рецепт цієї страви.

Інгредієнти: макарони (250 г), фарш (250 г), цибуля (1 шт.), часник (6 зубчиків), орегано або інші спеції за смаком (1 ч. л.), помідори консервовані чи свіжі (200-300 г), паста томатна (2 ст. л.), олія рослинна, зелень.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування фаршу можна взяти м'якоть яловичини, баранини чи свинини, а якщо ви хочете зробити більш дієтичну страву – тоді підійде куряче філе. М'ясо промиваємо під проточною водою, нарізаємо невеликими брусочками, а потім пропускаємо через м'ясорубку, перемішуємо і додаємо сіль та спеції до смаку. Якщо у вас немає часу – можна купити готовий фарш у супермаркеті.

Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, промиваємо у воді та ріжемо дуже дрібно.

Для макаронів по-флотськи можна використовувати як свіжі томати, так і консервовані. Якщо ви вибрали перший варіант, то помідори необхідно попередньо помити, зробити надрізи на них і опустити на 1 хвилину в окріп - так вдасться швидко зняти з них шкірку.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній спочатку цибулю та часник, а потім додаємо фарш. Тушкуємо його спочатку на сильному вогні, потім зменшуємо до мінімуму і додаємо помідори та томатну пасту. Прожарюємо ще приблизно 20-25 хвилин, розминаючи помідори за допомогою ложки.

У каструлі кип'ятимо воду, солимо її. Потім кидаємо в окріп макарони і відварюємо до готовності – приблизно 6-8 хвилин. Відкидаємо їх на друшляк і чекаємо, доки стіче вся вода.

Змішуємо готові макарони з фаршем та томатами та подаємо до столу. Також до страви можна додати подрібнений базилік.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити