Традиційні тонкі млинці на молоці можна зробити більш солодкими та оригінальними, якщо додати в тісто банан. Такий рецепт не тільки урізноманітнить звичну страву, але й допоможе грамотно використати перезрілий фрукт, який ніхто не хоче з'їсти.
Для приготування бананових млинців на молоці вам знадобляться такі інгредієнти: яйця – 2 шт., молоко – 0,5 л, банан – 1 шт., борошно – 130 г, сіль – 1 щіпка, рослинна олія – 2 столові ложки.
Млинці можна готувати без цукру, використовуючи банан як підсолоджувач. Якщо ж вам до смаку солодші млинці, додайте в тісто 1 столову ложку цукру.
Як зробити тісто для тонких млинців:
Додайте в миску молоко, яйця та нарізаний невеликими шматочками стиглий банан. Пюруйте блендером або міксером до однорідності.
Просійте борошно, змішайте його з сіллю і цукром, додайте до молочно-яєчної суміші та ще раз збийте. Бажано, щоб у тісті для млинців не було грудочок – так вони вийдуть ніжними та "повітряними".
Додайте в тісто олію і перемішайте. Тепер млинці готові до випікання.
Змастіть сковороду олією, добре розігрійте і влийте ополоником тісто. Щоб воно рівномірно розподілилося і не прилипало, сковороду можна трохи похитувати вліво-вправо.
Млинець випікайте до золотистого кольору, переверніть за допомогою лопатки та підрум'яньте з другого боку.
Готові бананові млинці можна їсти з начинкою чи без. Вони чудово поєднуються з бананом, шоколадом, ягодами, арахісовою пастою та джемом.
- Читайте також на theLime, як приготувати дієтичні млинці з вівсяним борошном.
- Усього за 20 хвилин можна зробити ароматні панкейки на кефірі - гарний рецепт для легкого та поживного сніданку.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.