Лайм

Як приготувати в піст смачний морквяний пиріг: простий рецепт

Зробити його простіше простого

Щороку перед Різдвом віряни дотримуються 40-денного посту, який називають Різдвяним. У цей час слід відмовитися від вживання м'яса, яєць, сиру, молочних продуктів та вершкового масла. Через це чимало господинь замінюють звичні рецепти солодощів пісними. theLime підібрав для вас рецепт морквяного пирога, який ви з легкістю зможете повторити.

Інгредієнти: борошно (150 г), олія рослинна без запаху (8 ст. л.), цукровий пісок (1 склянка), персиковий сік з м'якоттю (1 склянка), волоські горіхи (100 г), середня морква (2 шт.) , розпушувач (1 ч. л.), ваніль, сіль (щіпка), цукрова пудра.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Волоські горіхи чистимо від лушпиння і злегка обсмажуємо на сковороді або в духовці. Подрібнюємо ножем або у блендері – але щоб вони були не дуже дрібні.

Цукор змішуємо з рослинною олією, потім додаємо в цю суміш персиковий сік з м'якоттю.

Моркву промиваємо під проточною водою, чистимо, тремо на дрібній терці. Додаємо до рідких інгредієнтів моркву та подрібнені горіхи.

Борошно з розпушувачем і ваніліном (ванільним цукром) просіюємо через сито, потім вводимо в раніше підготовлену суміш та ретельно перемішуємо.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто і рівномірно розподіляємо.

Розігріваємо духовку до 190-200°С. Ставимо форму з тістом до неї і випікаємо приблизно 40 хвилин до готовності. Потім дістаємо пиріг і чекаємо, поки він охолоне.

Подаємо морквяний пиріг, попередньо посипавши його цукровою пудрою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні