Лайм

Запікаємо на Новий рік ароматну курку "з секретом": простий рецепт

Здивуйте своїх гостей

На святковому столі на честь Нового року має бути багато смачних та різноманітних страв. І якщо ви вже вирішили, що робитимете соковиту буженину з часником, урізноманітніть також своє меню запеченою куркою "з секретом". theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: курка (1 шт.), печериці (300 г), твердий сир (150-200 г), цибуля (150 г), часник (1 зубчик), лимон (1 шт.), зелень, майонез, сіль, спеції. .

Фото: pinterest.com

Приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо досить дрібно. Часник чистимо і пропускаємо через прес, а сир тремо на дрібній терці.

Зелень миємо і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім рубаємо досить дрібно.

Гриби промиваємо у проточній воді, вирізаємо прим'яті місця і ріжемо крупно. Ставимо на плиту каструлю з водою, солимо її та чекаємо, поки вона закипить. Кидаємо туди гриби та проварюємо близько 5 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, щоб із них витікла зайва рідина. За бажанням гриби, що остигли, нарізаємо дрібніше.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю. Щоб вона не пригоріла, додаємо дрібку цукру на самому початку. Періодично перемішуємо дерев'яною лопаткою. Потім додаємо до цибулі гриби, просмажуємо їх до утворення золотистої скоринки. Знімаємо з вогню і чекаємо, поки суміш трохи охолоне.

Змішуємо гриби з цибулею, часником, зеленню та сиром.

Курку ретельно промиваємо під водою та протираємо її паперовими або вафельними рушниками від зайвої вологи. Видаляємо, якщо є, залишки пір'я. Курку розрізаємо по грудці, позбавляємося курячої попки і шару жиру біля неї.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером або змащуємо олією. Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

Фаршируємо курку: під шкіру з боку грудки викладаємо начинку, потім всередину курки кладемо лимон, попередньо зробивши на ньому надрізи. Змащуємо курку майонезом натираємо спеціями за смаком і кладемо на деко або форму. Також поруч можна покласти різні овочі, наприклад, картоплю, моркву, гарбуз, кабачок – і у вас буде повноцінна вечеря.

Ставимо в гарячу духову шафу курку "з секретом" і випікаємо близько години.

Дістаємо з духовки та подаємо ароматну курку до столу, розрізаючи перед гостями.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину

Сукня з великим коміром - фаворит серед модниць: які фасони вибрати на випускний

Влітку випускниці шукають найкрасивіші сукні на свято. Які варіанти вбрання можна розглянути - читайте в матеріалі