Лайм

Запікаємо на Новий рік ароматну курку "з секретом": простий рецепт

Здивуйте своїх гостей

На святковому столі на честь Нового року має бути багато смачних та різноманітних страв. І якщо ви вже вирішили, що робитимете соковиту буженину з часником, урізноманітніть також своє меню запеченою куркою "з секретом". theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: курка (1 шт.), печериці (300 г), твердий сир (150-200 г), цибуля (150 г), часник (1 зубчик), лимон (1 шт.), зелень, майонез, сіль, спеції. .

Фото: pinterest.com

Приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо досить дрібно. Часник чистимо і пропускаємо через прес, а сир тремо на дрібній терці.

Зелень миємо і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім рубаємо досить дрібно.

Гриби промиваємо у проточній воді, вирізаємо прим'яті місця і ріжемо крупно. Ставимо на плиту каструлю з водою, солимо її та чекаємо, поки вона закипить. Кидаємо туди гриби та проварюємо близько 5 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, щоб із них витікла зайва рідина. За бажанням гриби, що остигли, нарізаємо дрібніше.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю. Щоб вона не пригоріла, додаємо дрібку цукру на самому початку. Періодично перемішуємо дерев'яною лопаткою. Потім додаємо до цибулі гриби, просмажуємо їх до утворення золотистої скоринки. Знімаємо з вогню і чекаємо, поки суміш трохи охолоне.

Змішуємо гриби з цибулею, часником, зеленню та сиром.

Курку ретельно промиваємо під водою та протираємо її паперовими або вафельними рушниками від зайвої вологи. Видаляємо, якщо є, залишки пір'я. Курку розрізаємо по грудці, позбавляємося курячої попки і шару жиру біля неї.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером або змащуємо олією. Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

Фаршируємо курку: під шкіру з боку грудки викладаємо начинку, потім всередину курки кладемо лимон, попередньо зробивши на ньому надрізи. Змащуємо курку майонезом натираємо спеціями за смаком і кладемо на деко або форму. Також поруч можна покласти різні овочі, наприклад, картоплю, моркву, гарбуз, кабачок – і у вас буде повноцінна вечеря.

Ставимо в гарячу духову шафу курку "з секретом" і випікаємо близько години.

Дістаємо з духовки та подаємо ароматну курку до столу, розрізаючи перед гостями.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні