На святковому столі на честь Нового року має бути багато смачних та різноманітних страв. І якщо ви вже вирішили, що робитимете соковиту буженину з часником, урізноманітніть також своє меню запеченою куркою "з секретом". theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: курка (1 шт.), печериці (300 г), твердий сир (150-200 г), цибуля (150 г), часник (1 зубчик), лимон (1 шт.), зелень, майонез, сіль, спеції. .
Приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо досить дрібно. Часник чистимо і пропускаємо через прес, а сир тремо на дрібній терці.
Зелень миємо і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім рубаємо досить дрібно.
Гриби промиваємо у проточній воді, вирізаємо прим'яті місця і ріжемо крупно. Ставимо на плиту каструлю з водою, солимо її та чекаємо, поки вона закипить. Кидаємо туди гриби та проварюємо близько 5 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, щоб із них витікла зайва рідина. За бажанням гриби, що остигли, нарізаємо дрібніше.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю. Щоб вона не пригоріла, додаємо дрібку цукру на самому початку. Періодично перемішуємо дерев'яною лопаткою. Потім додаємо до цибулі гриби, просмажуємо їх до утворення золотистої скоринки. Знімаємо з вогню і чекаємо, поки суміш трохи охолоне.
Змішуємо гриби з цибулею, часником, зеленню та сиром.
Курку ретельно промиваємо під водою та протираємо її паперовими або вафельними рушниками від зайвої вологи. Видаляємо, якщо є, залишки пір'я. Курку розрізаємо по грудці, позбавляємося курячої попки і шару жиру біля неї.
Деко для випічки застилаємо пергаментним папером або змащуємо олією. Духовку наперед розігріваємо до 180°С.
Фаршируємо курку: під шкіру з боку грудки викладаємо начинку, потім всередину курки кладемо лимон, попередньо зробивши на ньому надрізи. Змащуємо курку майонезом натираємо спеціями за смаком і кладемо на деко або форму. Також поруч можна покласти різні овочі, наприклад, картоплю, моркву, гарбуз, кабачок – і у вас буде повноцінна вечеря.
Ставимо в гарячу духову шафу курку "з секретом" і випікаємо близько години.
Дістаємо з духовки та подаємо ароматну курку до столу, розрізаючи перед гостями.
- Раніше ми розповіли, як зробити соковиту домашню ковбасу на Новий рік.
- Читайте також на theLime, як запекти на свята запашну качку з апельсинами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.