Лайм

Як смачно запекти качку в гірчично-лимонному маринаді: простий рецепт

Ця страва прикрасить ваш святковий стіл

На новорічній вечері має бути чимало смачних та різноманітних страв. І якщо ви вже робили ароматну курку "з секретом", цього разу приготуйте соковиту качку в гірчично-лимонному маринаді. theLime ділиться з вами простим і перевіреним рецептом.

Інгредієнти: качка ціла (2 кг), лимон (0,5 шт.), гостра гірчиця (1 ст. л.), перець мелений (0,5 ч. л.), олія рослинна (1 ч. л.), сіль (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування цієї страви необхідно взяти качку – підійде як домашня, так і куплена в супермаркеті. Головне, щоб птиця була молодою – тоді її м'ясо буде ніжним і соковитим.

Качку ретельно промиваємо під проточною водою і витираємо паперовими рушниками. Також можна зробити проколи ножем у грудці, щоб птиця краще промаринувалася всередині.

Половину лимона нарізаємо кружальцями, вичавлюємо з них сік і змащуємо їм качку з усіх боків. Залишаємо кілька часточок лимона всередині, щоб страва вийшла смачнішою.

Солимо і перчимо птицю з усіх боків і всередині, а потім покриваємо шаром гострої гірчиці.

Підготуємо форму, в якій потім випікатимемо качку. Змащуємо її рослинною олією і викладаємо на неї качку спинкою вниз. Ставимо маринуватися в холодильник приблизно на 10-12 годин.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

Через зазначений проміжок часу дістаємо качку і залишаємо ненадовго за кімнатної температури. Це необхідно для того, щоб форма нагрілася і не луснула у гарячій духовці. Доливаємо на її дно трохи води (100-150 мл) і ставимо в духовку.

Випікаємо качку у гірчично-лимонному маринаді приблизно 2 години. Час від часу поливаємо її соком і маринадом, що виділився в процесі випічки, щоб вийшла гарна золотава скоринка.

Перевіряємо готовність качки перед тим, як її дістати із духовки. Для цього необхідно проткнути птицю гострим ножем або виделкою в декількох місцях: якщо з неї витікає прозорий сік, вона готова. Якщо ж рідина каламутна або з кров'ю - качку слід ще потримати в духовці. Можна накрити її фольгою, щоб вона не сильно пригоріла зверху.

Дістаємо качку, перекладаємо на велике блюдо і подаємо до гарячого столу. Її можна прикрасити часточками свіжого лимона, запеченими овочами або зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити