Напередодні новорічних та різдвяних свят чимало господинь приділяють особливу увагу складанню незвичного меню. І якщо ви вже вирішили, що приготуєте на Новий рік апетитну картоплю по-французьки, здивуйте також своїх рідних м'ясними рулетами з крабовими паличками. theLime підібрав для вас простий рецепт, який не забере багато часу.
Інгредієнти: корейка свинини (400 г), крабові палички (4 шт.), корінь імбиру (шматочок близько 1 см), часник (2-3 часточки), стручковий гострий перець (за смаком), цибуля (30 г), соєвий соус (100 г), солодке червоне вино (100 г), крохмаль (1-2 ч. л.), суміш перців, сіль (щіпка).
Приготування:
Для приготування таких рулетиків можна взяти куряче філе або свинячу корейку.
Свинину промиваємо під проточною водою, нарізаємо на кілька частин приблизно 2 см завтовшки. Кладемо шматочки м'яса на обробну дошку, накриваємо їх харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом. Беремо кухонний молоток і відбиваємо за його допомогою свинину з двох боків, щоб м'ясо стало якомога тоншим.
Часник очищаємо від лушпиння і ріжемо дуже дрібно або пропускаємо через прес.
Для такої закуски підійдуть звичайні крабові палички або сорт "сніговий краб". Розбираємо їх на волокна або ріжемо невеликими шматочками.
М'ясо солимо, перчимо, кладемо всередину крабові палички і трохи подрібненого часнику. Формуємо рулетик, притискаючи рукою. Потім загортаємо його у фольгу для запікання. Повторюємо те саме з іншими шматочками м'яса.
Розігріваємо на плиті сковороду без олії. Викладаємо на неї рулети і протягом 5 хвилин обсмажуємо їх, постійно катаючи по сковороді.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Перекладаємо м'ясні рулетики з крабовими паличками на деко і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо приблизно 10-15 хвилин.
Тим часом займемося приготуванням соусу теріякі, який відмінно доповнить цю страву. Беремо корінь імбиру, гострий перець, цибулю та часник. Чистимо їх і подрібнюємо.
У невеликому сотейнику змішуємо солодке вино та соєвий соус, додаємо дрібно нарізані овочі. Готуємо на слабкому вогні близько 10 хвилин після закипання, наприкінці затягуємо соус крохмалем. Для цього беремо 3-4 ст. л. крохмалю і розводимо його в холодній воді, потім виливаємо цю суміш у соус. Перемішуємо і чекаємо ще буквально пару хвилин - соус повинен загуснути. Переливаємо його в невелику ємність і чекаємо, доки він охолоне.
Готові рулетики виймаємо з духовки та чекаємо кілька хвилин, доки вони охолонуть. Знімаємо фольгу і розрізаємо їх на дві частини навскіс.
Подаємо м'ясні рулетики з крабовими паличками разом із соусом теріякі до будь-якого гарніру, наприклад, рису або картопляного пюре.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжний курячий холодець на Новий рік.
- Читайте також на theLime, як запекти ароматну курку "з секретом".
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.